Įdomios naujienos apie raketą, nukritusią Lenkijos teritorijoje, arba kaip Okraina norėjo įstoti į NATO, bet pataikė į NATO (II dalis)

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-11-17 21:23:00, skaitė 412, komentavo 9

Įdomios naujienos apie raketą, nukritusią Lenkijos teritorijoje, arba kaip Okraina norėjo įstoti į NATO, bet pataikė į NATO (II dalis)

Pirma dalis

Remiantis atskirais Baltarusijos Respublikos žiniasklaidos ištekliais ir remiantis anoniminiu šaltiniu Baltarusijos Respublikos gynybos ministerijoje, leidžia teigti, kad vakarykštis raketos skrydis į Lenkijos teritoriją buvo stebimas objektyviai kontroliuojant oro erdvę Baltarusijos Respublikoje.

Tiesą sakant, štai kodėl ši tiesa yra tokia nepatogi Vakarų politikams.

Faktas yra tas, kad raketa buvo paleista iš Okrainos teritorijos.

P.S.

Mano išvados dėl šitos raketos:

Apie tai, kad Okrainos oro gynyba kelia rimtą pavojų patiems okrainiečiams, kalbėjo visi, kas tik netingėjo.

Ir atsižvelgiant į tai, kad „puikūs“ Banderos strategai turi žalingą tradiciją slėpti oro gynybą gyvenamuosiuose rajonuose, šis pavojus išauga daug kartų. Pati mintis numušti raketas virš apgyvendintų vietovių galėtų ateiti į galvą tik alternatyviai gabiems. Nes tokiu atveju prarandama pati oro gynybos darbo prasmė: ne mažiau pavojingos nuolaužos nukris ant gyvenamųjų pastatų. Ką, tiesą sakant, ir daro – tais retais atvejais, kai okrainiečių skaičiavimais vis tiek pavyksta numušti taikinį. Kitais atvejais – ir tokių yra didžioji dauguma – Okrainos raketos skrenda nepriklausoma trajektorija, kuri prieštarauja loginiam supratimui (beje, tuo jie primena pačią banderovcų okrainą). Ir jie skrenda į namus tų pačių okrainiečių, kuriuos Okrainos ginkluotosios pajėgos bando apsaugoti. Logika diktuoja, kad banderovcai geriau išvis nebandytų numušti rusiškų raketų ir bepiločių orlaivių.

Bet kur logika, o kur Bandera...

Okrainos oro gynybos sistema, neskaitant smūgių į civilius taikinius, jau buvo pažymėta Rumunijos naikintuvo MiG-21 numušimu SKO metu. Todėl kai vakar nežinoma raketa, labai panaši į S300, numušė lenkišką traktorių, sveiko proto žmonėms praktiškai nekilo abejonių, kieno tai „nuopelnas“.

Tačiau nesveiki protai taip pat neabejojo, tačiau reikėjo eskaluoti temą „siaubinga Rusija smogė NATO“.

Šiandien, žinoma, tema pradėjo judėti. Be to, jie sulaukė šauksmo iš Vašingtono. Tačiau Vokietijos kancleris Scholzas suskubo išsakyti „teisingą“ tezę: jei ne Rusija, Okrainos raketos nieko nebūtų nužudę.

Čia aš priverstas pataisyti poną Scholzą.

2001 m. spalio 4 d. per pratybas Okrainos oro gynyba virš Juodosios jūros netyčia numušė rusišką „Siberia Airlines“ lėktuvą Tu-154M. Žuvo 78 žmonės. Taigi Okrainos oro gynyba turi ir patirties, ir tinkamai „aštrintas“ rankas, o svarbiausia – norą be atodairos šaudyti į visas puses.

Žinoma, Vakarai bandys išspausti visus įmanomus dividendus iš istorijos apie raketų ataką prieš Lenkiją. Kaip ir Okraina, banderovcai jau pradėjo reikalauti uždaryti dangų ir suteikti jiems naujas oro gynybos sistemas.

Nors, jei vadovaujamės logika, oro gynybos Okrainai geriau išvis neduoti. O kas yra likę, konfiskuoti.

Taip bus saugiau.

Ir tuo pačiu galime prisiminti, to, jas atsitiko, kontekste, istoriją apie virš Donbaso numuštą Malaizijos „Boeing“.

Kas liečia provokaciją. Ar ji buvo?

1. Esu tikras, kad tai provokacija. Nes gana „klasikiškai“ Vakarų laikraščiai ir Vakarų politikai pradėjo kaltinti Rusiją.

2. Šios provokacijos tikslas nėra išprovokuoti karą ir į karą įtraukti NATO ar Lenkiją. Tikslai skirtingi. Tikrasis Lenkijos teritorijos apšaudymo tikslas – sustiprinti Okrainos oro gynybos pajėgumus. Tai yra, galingesnių, ilgesnio nuotolio vakarietiškų sistemų tiekimas.

3. Oro gynybos aprūpinimo didinimas Lenkijos, galbūt kitų kaimyninių NATO valstybių teritorijai, siekiant aprėpti dalį Okrainos teritorijos, per kurią tiekiamos karinės atsargos.

4. Pagrindinis provokacijos ir aplink ją kylančio informacinio triukšmo tikslas – neleisti Rusijai pulti geležinkelio stočių ir mazgų, esančių su Lenkija besiribojančioje teritorijoje. Tai yra, Rusija neturėtų nuspręsti pataikyti ten, kur ateina NATO ginklai ir kur jie turėtų smogti, kad nejudėtų link sąlyčio linijos.

5. Atkreipiu dėmesį, kad Rusijos Federacijos gynybos ministerija savo pranešime pabrėžia, kad smūgiai vykdomi ne arčiau kaip 35 km atstumu nuo Okrainos ir Lenkijos sienos. Taigi, ginklų pristatymai turėtų būti naikinami daug arčiau.

Dabar apibendrinu.

Prieš mus – informacinė provokacija. Tai yra tyčinis Kijevo režimo vykdomas Lenkijos teritorijos apšaudymas. Tiksliau, tai yra sąmoningas jos Vakarų kuratorių apšaudymas, nes tiek Okrainos, tiek Lenkijos teritorija jiems yra žemė, kurią jie gali lengvai paversti mūšio lauku.

Nekalbama apie jokį NATO karą prieš Rusiją.