Į Mėnulį išsiųstas Japonijos erdvėlaivis susidūrė su keistomis problemomis

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/i-me... 2022-11-20 05:02:00, skaitė 296, komentavo 3

Į Mėnulį išsiųstas Japonijos erdvėlaivis susidūrė su keistomis problemomis

Japonams iškilo sunkumų su jų Į Mėnulį paleistu aparatu „Omotecnashi”.

Kilo ryšio problemos su pirmuoju japonų tyrimo aparatu, kuris turėjo nusileisti ant Mėnulio paviršiaus. Japonijos aviacijos ir kosmoso tyrimų agentūra (JAXA) tai ketvirtadienį paskelbė savo svetainėje .

Dėl ryšio nestabilumo neįmanoma kontroliuoti „Omotenashi” įrenginio padėties. Jis negalėjo nukreipti savo baterijų plokščių į Saulę. JAXA pranešė, kad deda pastangas, kad pakeistų įrenginio padėtį per signalus iš Žemės.

„Omotenashi“ lapkričio 16 d. buvo paleistas į Mėnulį Amerikos kosminio paleidimo sistemos (SLS) sunkiąja raketa kartu su erdvėlaiviu „Orion“, vykdant pirmąjį mėnulio programos „Artemis“ etapą. Tą pačią dieną japonų aparatas sėkmingai atsiskyrė ir pradėjo savarankišką skrydį. Tačiau dėl baterijų įkrovimo problemų dauguma jo sistemų neveikia normaliai.

Maždaug batų dėžės dydžio „Omotenashi“ turėtų tapti mažiausiu pasaulyje erdvėlaiviu, nusileidusiu Mėnulyje. Tačiau dabar šis planas gali būti sužlugdytas. Tuo pat metu antrasis japonų erdvėlaivis „Equuleus“, taip pat paleistas Amerikos raketos „Space Launch System“, sėkmingai atsiskyrė ir dabar normaliai juda Mėnulio link, pranešė JAXA. Jis turi atlikti tiriamuosius darbus nematomos Žemės palydovo pusės regione.

BV inf.