„Swedbank“ blokavo sąskaitą LGPOC vadui Eduardui Vaitkui

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/swed... 2022-11-20 05:39:00, skaitė 386, komentavo 19

„Swedbank“ blokavo sąskaitą LGPOC vadui Eduardui Vaitkui

Mūsų šalyje veikiantis užsienio bankas „Swedbank“, Lietuvos gyventojų pasipriešinimo okupacijai centro (LGPOC) vadui, „PressJazz TV“ ir ekspertai.eu bendradarbiui, profesoriui hematologui Eduardui Vaitkui blokavo jo asmeninę sąskaitą.

Apie tai bankas pranešė lapkričio 18 d. Į minėtą sąskaitą E. Vaitkus gaudavo ir savo pensiją.

„Swedbank“ nurodė, sąskaitos blokavimo teisinis pagrindas yra Lietuvos Respublikos pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevencijos įstatymas.

„Swedbank“ neatskleidė, ar dėl fiksuoto galimo pinigų plovimo ir terorizmo finansavimo, susijusio su E. Vaitkumi, jau kreipėsi į teisėsaugą.

E. Vaitkus yra Lietuvos pilietis, gydytojas, habilituotas daktaras, ilgametis Universiteto profesorius už nuopelnus Lietuvai apdovanotas Lietuvos Didžiojo Kunigaikščio Gedimino ordino Karininko kryžiumi. Jis yra ir Europos antikorupcinio centro sveikatos apsaugos srityje (Briuselyje) vienas iš steigėjų.

PAPILDYTA: ATSARGIAI, SUKČIAI!

Prieš keletą metų „Swedbank“ buvo pagarsėję kaip itin stambaus masto pinigų plovimo organizacija. Bankas buvo gavęs 4 mlrd. Švedijos kronų (358,7 mln. eurų) baudą.

Švedijos žiniasklaida yra viešinusi duomenimis apie „Swedbank“ įtraukimą į plataus masto tarptautines pinigų plovimo aferas.

Buvo skelbta, kad per šio skandalo centre atsidūrusį „Swedbank“ Estijos padalinį 2007–2015 metais praplauta mažiausiai 3,8 mlrd. eurų vertės įtartinų lėšų. Visa tai tyrė Europos Centrinis Bankas, Švedijos, Baltijos šalių, JAV institucijos.

Tąkart Lietuvos bankas teigė, kad „Swedbank“ yra skaidrus bankas ir pretenzijų jam neturi.

„Swedbank“ blokavo sąskaitą LGPOC vadui Eduardui Vaitkui