Ronas DeSantis: Bus padaryta „didžiulė klaida“, jei „Apple“ išims „Twitter“ iš „App Store“

Autorius: minfo.lt Šaltinis: https://minfo.lt/pasaulis/stra... 2022-11-30 20:35:00, skaitė 244, komentavo 2

Ronas DeSantis: Bus padaryta „didžiulė klaida“, jei „Apple“ išims „Twitter“ iš „App Store“

Floridos gubernatorius Ronas DeSantis įsitraukė į Eloną Muską ginančių respublikonų ginčą, sakydamas, kad būtų „didžiulė klaida“, jei „Apple“ pašalintų „Twitter“ iš savo „App Store“.

„Tai būtų monopolinės galios panaudojimas, kuris nusipelno Jungtinių Valstijų Kongreso atsako“, – antradienį iš Džeksonvilio (Florida) sakė DeSantis savo „Twitter“ svetainėje paskelbtame vaizdo įraše.

DeSantis kritikavo pranešimus apie „Apple“, pažabojusią „AirDrop“ funkciją „iPhone“ telefonuose prieš antivyriausybinius protestus komunistų vadovaujamoje Kinijoje. Jis palygino tai su „Apple“ grasinimais išimti „Twitter“ iš savo „App Store“, ką Muskas tvirtino savo „Twitter“ žinutėje. „Apple“ šios situacijos nepakomentavo.

„Viena vertus, nebūkite Kinijos komunistų partijos vasalas, kita vertus, naudokitės savo korporacine galia Jungtinėse Valstijose, kad uždusintumėte amerikiečius ir pamėgintumėte užgniaužti jų teisę reikštis“, – ironizavo DeSantis.

Muskas pareiškė, kad palaikytų DeSantį, jei gubernatorius kandidatuotų į prezidentus 2024 m. Jis spalio 27 d. įsigijo „Twitter“ už 44 mlrd. dolerių, tuomet atkūrė keletą uždraustų paskyrų, įskaitant buvusio prezidento Donaldo Trumpo ir kitų, kurie suabejojo COVID-19 politika ir skiepais. Pastarosiomis savaitėmis jis sulaukė didelio respublikonų palaikymo.

„Elonas Muskas iš tikrųjų atveria „Twitter“ žodžio laisvę ir atkuria daugybę paskyrų, kurios buvo nesąžiningai ir neteisėtai sustabdytos dėl tikslios informacijos apie COVID skleidimą, – sakė DeSantis. - Dėl tiek daug dalykų šie ekspertai klydo. Elonas Muskas suteikia žodžio laisvę. O „Apple“ į tai atsako grasindama jį nukenksminti išmesdama iš "App Store". Manau, kad tai būtų didžiulė klaida.“

Šaltinis