V. Zelenskiui labai nepatiko E. Masko pasiūlymas

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/v-ze... 2022-12-01 19:18:00, skaitė 243, komentavo 3

V. Zelenskiui labai nepatiko E. Masko pasiūlymas

Kalbėdamas „DealBook“ viršūnių susitikime, Ukrainos lyderis sakė, kad milijardieriui būtų gerai, kad jis iki galo suprastų situaciją prieš paskelbdamas apie ją pareiškimus.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis trečiadienį pakvietė Eloną Maską apsilankyti Ukrainoje, kad pamatytų Rusijos pajėgų šaliai padarytą žalą, sakydamas, kad toks vizitas gali padėti milijardieriui suprasti situaciją prieš paskelbiant apie ją pareiškimus. Jis taip pat sakė nemanantis, kad yra tiesioginė grėsmė, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas panaudos branduolinius ginklus, karui pereinant į naują žiemos kovų etapą,- rašo The New York Times

V. Zelenskio komentarai, pateikti per vaizdo nuorodą į The New York Times DealBook Summit, buvo tiesioginis priekaištas M. Maskui, verslininkui, kuris praėjusį mėnesį pasiūlė taikos planą Ukrainai, apimantį teritorijos perleidimą Rusijai.

„Jei norite suprasti, ką Rusija čia padarė, atvykite į Ukrainą ir pamatysite tai savo akimis“, – sakė Zelenskis. „Po to jūs mums pasakysite, kaip užbaigti šį karą, kas pradėjo ir kada galime jį užbaigti“.

„SpaceX“, kuriai priklauso P. Maskas, finansuoja interneto paslaugos „Starlink “ veiklą Ukrainoje, kur ji tapo skaitmeniniu gelbėjimosi ratu kariams ir civiliams, Rusijos atakoms prieš šalies energetikos infrastruktūrą.

Parengta pagal The New York Times inf.