Iš tautinių patiekalų geriau nesityčioti. Kirgizijoje britui gresia penki metai kalėjime už etninės neapykantos kurstymą

Autorius: Blogeris Zeppelinusas Šaltinis: https://www.facebook.com/zeppe... 2016-01-04 16:55:00, skaitė 3112, komentavo 0

Iš tautinių patiekalų geriau nesityčioti. Kirgizijoje britui gresia penki metai kalėjime už etninės neapykantos kurstymą


Britas, kuris dabar turės daug laiko susipažinti su kirgizų tradicijomis

UK pilietis Michael Mcfeat, Kirgizijoje dirbantis aukso gavybos kompanijoje Centerra Gold, gali būti nubaustas penkerių metų laisvės atėmimu už tautinės virtuvės pasididžiavimo - vytintos arklienos dešros čiučiuk užvadinimą... arklio pimpalu.

Pretenzijos Mcfeat'ui kilo po to, kai jo kolegos kirgizai pamatė iliustruotą įrašą Facebooke, kuriame pastarasis džiaugėsi naujametiniu vakarėliu ir gyrėsi, kad buvo pasitiktas prie durų ir pavaišintas nacionaliniu kirgizu patiekalu - "kapotu arklio pimpalu".

Realybėje tai buvo riekelėmis supjaustyta įžymioji dešra čiučiuk, kuri nors ir gaminama iš arklienos, bet ne iš pimpalo, o iš kitų kūno dalių.

Sužinoję apie tokį niekingą brito išpuolį, jo kolegos kirgizai kompanijoje Centerra Gold surengė streiką ir neišėjo į darbą, reikalaudami griežtai nubausti šmaikštašiknį britą už patyčias iš nacionalinės virtuvės ir kirgizų tautos orumo įžeidimą.


Britų leidinio teigimu, taip atrodonacionalinis kirgizų pasididžiavimas

Kompanijos profsąjungos pirmininkas pareiškė, kad Michael Mcfeat veiksmai patenka po BK 299 str. sudėtimi (nacionalinės, rasinės, religinės ar tarpregioninės neapykantos kurstymas). Šis straipsnis numato iki penkerių metų laisvės atėmimą.

Turint omenyje, kad kompanija Centerra Gold yra vienas pagrindinių valiutos įplaukų šaltinių Kirgizijoje, valdžia į darbininkų pasipiktinimą reagavo nedelsiant.

Nusikaltėlis bandė sprukti iš šalies, tačiau policija spėjo sulaikyti jį Biškeko oro uoste, jau belipantį į lėktuvą. Šiuo metu prokuratūra sprendžia dėl ikiteisminio tyrimo pradžios.

Panašu, kad tautinės nesantaikos kurstytojas susilauks rūsčios, bet teisingos bausmės.

Tebūnie visiems pamoka!

P.S. Primenu, jog LR BK irgi yra analogiškos sudėties straipsnis