Armonaitė: Lietuvos ir viso pasaulio pagalba po karo Ukraina taps labiau klestinti

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/armonaite... 2022-12-04 17:20:00, skaitė 369, komentavo 10

Armonaitė: Lietuvos ir viso pasaulio pagalba po karo Ukraina taps labiau klestinti

A. Armonaitė

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė susitiko su Ukrainos Ševčenkos universiteto studentais. Pokalbio metu studentai domėjosi Ukrainoje vykstančio karo padariniais Lietuvoje ir pasaulyje bei Ukrainos ekonomikos atkūrimo perspektyvomis.

„Ukrainai ir jos žmonėms reikalinga ne tik karinė ir ekonominė, bet ir moralinė pagalba. Džiaugiuosi turėjusi progą susitikti su Ukrainos studentais, kuriems išreiškiau visapusišką Lietuvos palaikymą ir pažadą, kad su Lietuvos ir viso pasaulio pagalba po karo Ukraina taps labiau klestinti, labiau išsivysčiusi nei bet kada iki šiol“, - pasakė ukrainiečių studentams A. Armonaitė.

Pokalbio metu studentai domėjosi, kaip sekasi šalyje integruotis karo pabėgėliams, su kokiais sunkumais Europa susiduria dėl Rusijos karo prieš Ukrainą, kokios antikrizinės priemonės taikomos.

Taip pat buvo kalbama apie Ukrainos stojimo į ES, Ukrainos ekonomikos atkūrimo perspektyvas.

„Ekonomikos ir inovacijų ministerija taiko įvairias pagalbos karo siaubiamai Ukrainai priemones. Ministerijos iniciatyva pabėgėliams sudarytos sąlygos greitai įsidarbinti Lietuvoje, gauti pagalbą kuriant savo verslus. Ministerija inicijavo teisės aktų pakeitimus, kad iš viešųjų pirkimų konkursų Lietuvoje būtų galima šalinti Rusijos ir Baltarusijos įmones. Ministerija Ukrainai teikė ir materialinę pagalbą, o vasarą pradėjo koordinuoti Lietuvos veiksmus atstatant šią šalį“, - atskleidė A. Armonaitė.

Be to, ministerijos iniciatyva Ukraina paremta kompiuterine įranga.