Aidas Gedvilas: Vilniaus vairuotojų streikas

Autorius: Aidas Gedvilas, LR Seimo narys Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2022-12-07 18:23:00, skaitė 174, komentavo 1

Aidas Gedvilas: Vilniaus vairuotojų streikas

Esant poreikiui, ESU PASIRENGĘS DALYVAUTI DERYBOSE su VVT vadovais, kaip trečios šalies atstovas, kad būtų kuo greičiau pasiektas susitarimas ir kuo mažiau nepatogumų patirtų vilniečiai!

Vairuotojai įrodė, kad Lietuviai gali pradėti rimtai streikuoti. Autobusų stotelėje kalbinau vilniečius. Jie pergyvena, kad vėluoja į darbus, bet palaiko vairuotojų streiką. Tai – stipru, nes ne egoizmas ima viršų, o bendrystė ir kova už žmogaus teises.

Šiandien streiko susirinkimo metu nebuvo nei Žmogaus teisių komiteto pirmininko, nei Lygių galimybių kontrolierių, nei Žmogaus teisių centro atstovų. Matyt, ne lygis, ne svarbu, nepakankamai įdomu ar reikalinga... Nebuvo ir Savivaldybės atstovų.

O ir šiaip, dabartinei Vilniaus valdžiai visuomet labai rūpėjo viešieji ryšiai, tačiau mažai rūpėjo žmonės. Todėl ir šiandien, baigiantis dabartinio mero kadencijai mes net negalime pasakyti apie ką buvo šios dvi kadencijos.

Teisė streikuoti ir išreikšti savo nepasitenkinimą yra viena iš esminių žmogaus teisių demokratinėje valstybėje, vairuotojų neketinimas taikstytis su primetamomis darbo sąlygomis yra jų pilietiškumo ir atkaklumo bruožas.

P.S. Mano vykdomoje apklausoje vilniečių streiką palaiko gyventojai iš visos Lietuvos net 96,4 proc.

LR Seimo nario Aido Gedvilo video įrašas