Istorija apie perversmą Vokietijoje yra ir juokinga, ir liūdna

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-12-08 21:17:00, skaitė 206, komentavo 1

Istorija apie perversmą Vokietijoje yra ir juokinga, ir liūdna

Toks nuostabus farsas, kai pati valdžia labai gerai žaidė kartu su „pučistais“, suteikdama jiems ypatingą reikšmę.

 

Manau, pučistai turėtų būti patenkinti. Juk pagal kitokį scenarijų niekas apie juos apskritai nebūtų nieko žinojęs.

 

O šis „perversmas“ rodo ir pokariu sutriuškintos ir beveik visiškai sunaikintos vokiečių tautos neviltį.

 

Vokiečiai buvo per daug anglosaksų perauklėti. Iki neįmanomybės. Iš aistringų žmonių kūrėjų jie virto paprastais vartotojais, vertais prekystalio. Įdomu tai, kad Vakarų Vokietija šiame procese trisdešimčia metų lenkia Rytų Vokietiją. Nes VDR viskas buvo kiek kitaip. Jie stengėsi išsaugoti tai, kas padarė vokiečių tautą didinga.

 

Stengėsi išlaikyti geriausias tautos savybes. Tai pastebima ir šiandien.

 

Tą patį anglosaksai padarė su japonais, tik dar blogiau. Iš poetų ir samurajų tautos jie padarė tautą ne tik vartotojais, bet ir iš iškrypusiais vartotojais. Apskritai jankiai atliko puikų darbą. Ir tai, kad nepatenkintų dešiniųjų šiandieninėje Vokietijoje tikrai atsiras, nieko nestebina.

 

Labai pažymėtina, kad čia buvo minima Kaizerio Vokietija, Reicho kanclerio Bismarko laikų Vokietija. Beje, to paties Bismarko įnirtingai nekenčia ir dabartinė Vokietijos užsienio reikalų ministrė Annalena Berbock, kas irgi daug ką pasako.

 

Geriausios vokiečių savybės nėra nacizmas. Tiesiog jis buvo nenormalus Vokietijai, ir greičiausiai dėl to tauta tai sugėrė. Dažnai nutinka taip, kad žmones praryja jiems svetima idėja – toks paradoksas.

 

Nacizmas yra daug natūralesnis anglosaksams, kurie šimtmečius engė kitas tautas ir iškėlė baltąją rasę aukščiau kitų.

 

Tačiau nacizmo šaknys glūdi būtent Didžiojoje Britanijoje, o ne Vokietijoje. O Hitleris labai gerbė britus. Aišku ne veltui...