Okrainoje buvo denacifikuotas CŽV agentas

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-12-13 22:22:00, skaitė 380, komentavo 12

Okrainoje buvo denacifikuotas CŽV agentas

Tęsiu pąsakojimų ciklą apie Okrainoje denacifikuotas nacius.

Teksaso samdinį, nacį, Paulą Kimą Lee, kuris buvo sąraše (karo nusikaltėlių sąrašas, kurį sudarė Rusija), sunaikino Rusijos kariuomenė.

Spalio 5 d. per įnirtingą mūšį netoli Ternovye Pody kaimo, esančio tarp Nikolajevo ir Chersono, JAV armijos atsargos karininkas Paulas Kimas Lee buvo denacifikuotas.

Jo mirties versijos skiriasi. Pasak vieno iš jų, jis mirė dėl artilerijos apšaudymo, anot kito, jį sunaikino taiklus šūvis iš tanko. Kartu su amerikiečiu žuvo ir Okrainos karys.

Paulas Kim Lee gimė Teksase 1987 m. Baigęs mokyklą, jis išvyko tarnauti į JAV armiją, pirmiausia į pėstininkus. Tada gavo karinį išsilavinimą ir tapo desantininku. Savanoriškai kovojo Irake. Po 12 metų tarnybos, pakilo iki kapitono laipsnio ir išėjo į pensiją.

Nepaisant to, Paulas Kim Lee toliau dirbo JAV kariuomenėje – jis tapo rezervo karininkų rengimo korpuso (ROTC) instruktoriumi. Jo karinė specialybė, apdovanojimai, informacija apie dalyvavimą specialiosiose operacijose nebuvo atskleista. Informacijos apie tai atviruose šaltiniuose nėra. Amerikos žurnalistams nepavyko išsiaiškinti šių detalių, ir tai netiesiogiai rodo, kad Paulas Kim Lee buvo geras karo specialistas ir jo tarnyba buvo susijusi su slaptumu. Mano manymu, jis buvo CŽV agentu.

Po SKO pradžios Kim Lee nusprendė kautis Okrainos pusėje.

„Jei nesustabdysime jų, rusų, čia, baigsime su jais kovą Vakaruose“, – savo sprendimą paaiškino amerikietis.

Iš pradžių Paulas Kim Lee kovojo neturėdamas oficialaus statuso, tai yra, jis buvo samdinys. Tačiau rugpjūtį Okrainos valdžia legalizavo Tarptautinį teritorinės gynybos legioną, kuriame buvo įrašytas amerikietis. Taip šis nacis gavo ukropų kariškio statusą.

Jankis turėjo šaukinį Kilo, po jo mirties vienas iš Tarptautinio gynybos legiono padalinių buvo pervadintas į Team Kilo („Team Kilo“).

Okrainoje mirtį radęs nacis praėjus mėnesiui po mirties buvo palaidotas Teksase.