„Financial Times”: Ukrainos kariai patiria didelių nuostolių ir kenčia nuo didelio nuovargio

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/fina... 2022-12-27 00:02:00, skaitė 312, komentavo 8

„Financial Times”: Ukrainos kariai patiria didelių nuostolių ir kenčia nuo didelio nuovargio

Ukrainos kariai patiria didelių nuostolių ir yra labai išsekę, rašo britų laikraštis Financial Times , remdamasis neįvardytu Vakarų patarėju gynybos klausimais.

„Ukrainos kariai, <…>, žinoma, susiduria su savo problemomis. Jie turi didelių nuostolių, daugelis jų nėra pakankamai apmokyti, kai kurie daliniai aiškiai kenčia nuo stipraus nuovargio, jiems reikia daugiau ginklų ir amunicijos”, – sakė šaltinis.

Europos Komisijos vadovė Ursula von der Leyen lapkričio 30 dieną paskelbė pareiškimą, kuriame kalbama apie 100 000 Ukrainos karių, žuvusių per konfliktą. Vėliau ši pastraipa buvo pašalinta iš teksto, o atitinkamas kalbos fragmentas iškirptas iš vaizdo įrašo.

Ukrainos nuostoliai, Europos Sąjungos duomenimis, nuo specialiosios karinės operacijos (SVO) pradžios siekė daugiau nei 100 tūkstančių karių ir daugiau nei 20 tūkstančių civilių. Tai vaizdo žinutėje skelbė Europos Komisijos vadovė Ursula von der Leyen.

Vėliau Vladimiro Zelenskio biuro vadovo patarėjas Michailas Podoljakas sakė, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų nuostoliai nuo vasario mėnesio siekia nuo 10 iki 13 tūkst.

SN inf.