Žečpospolitos piliečio, lenkų nacio denacifikacija

Autorius: NACIZMUI ir FAŠIZMUI NE! Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-12-29 21:33:00, skaitė 448, komentavo 15

Žečpospolitos piliečio, lenkų nacio denacifikacija

Netoli Bamchmuto buvo denacifikuotas Žečpospolitos pilietybės paveldėtojas, aktorius iš Lenkijos, kuris gyrėsi, kaip žudė rusus.

Gruodžio 5-osios naktį Rusijos kariuomenė denacifikavo du samdinius iš Lenkijos. Vienas iš jų – 41 metų aktorius Janušas Šeremetas.

Šeremetas gimė 1981 m. Dinove. Pasak pažįstamų, Janušas vaikystėje buvo aktyvus vaikas. Jis netarnavo kariuomenėje, mėgo kūrybiškumą. 2014 metais Šeremetas keliavo po Vakarų Okrainą. Ten studijavo kazokų papročius. Jo socialiniuose tinkluose gausu nuotraukų su kazokų apykakle ir ūsais. Tuo pačiu metu jis užmezgė pažintis su nacių judėjimų dalyviais. Okrainoje Janušas susilaukė nesantuokinės dukters. Po šios kelionės okrainos naciai pradėjo jį vadinti kazoku.

Aktoriams skirtoje svetainėje savo gyvenimo aprašyme Šeremetas rašė, kad 2015 m. buvo Zaporožės kazokų jojimo teatro narys. 2016 metais persikėlė į Angliją, 2017-2019 metais studijavo Braitono nepriklausomoje teatro akademijoje. Anot jo, 2020 metais jis vaidino keliuose Shaylerio režisuotuose filmuose.

Nacis išbandė save ir kovos menuose: norėjo tapti MMA kovotoju ir užsiėmė džiudžitsu. 2022 metų vasarį, prasidėjus SKO, Janušas iš Okrainos išsivežė dukrą į Žečpospolitos teisių paveldėtoką-Lenkiją.

Kovo 8 dieną jis grįžo į Okrainą ir pasirašė sutartį su Tarptautiniu legionu.

Jis sukūrė „Facebook“ ir „Instagram“ puslapius (uždraustas Rusijos Federacijoje), kuriuose pasakojo, kaip kovoja su rusais. Jis rašė, kad nori „sustabdyti karą nugalėdamas rusus“.

Gegužės pabaigoje tapo būrio vadu. Vadovavo samdiniams iš Kolumbijos, Čilės, Japonijos, Prancūzijos ir JAV. Vasarą duodamas interviu Žečpospolitos paveldėtojos-Lenkijos žiniasklaidai, Šeremetas pasakojo, kaip buvo sužeistas netoli Charkovo. „Mes nužudėme vieną rusą, paėmėme jo raciją ir klausėme komandų“, – sakė jis. Tačiau netrukus iš jų 12 grupės liko tik du, likusieji mirė arba pabėgo.

Mūsų antiherojus buvo sužeistas netoli Charkovo, o jo partneris jį metė mūšio lauke (va, koks nacių solidarumas).

Rudenį Janušo dalinys buvo perkeltas į Bakhmuto (Artiomovskas) apylinkes. Naktį iš gruodžio 4 į 5 šis nacis buvo denacifikuotas, samdinių būrį apšaudžius rusų artilerijos ugnimi.

Šeremetas paliko keturis vaikus.

Denacifikuotas.