Futbolas, skandalas ir dar daugiau

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2022-12-31 04:08:00, skaitė 623, komentavo 10

Futbolas, skandalas ir dar daugiau

Elena Kondratjeva-Salguero, žurnalistė (Prancūzija)

Galiu lažintis, kad per prieššventinį skubėjimą praleidote daug diskretiškos, bet naudingos informacijos. Ne tik apie futbolą.

Pavyzdžiui, žinote, kad Prancūzija pralaimėjo Pasaulio futbolo čempionatą, bet dar nežinote, kad prezidentas E. Macronas asmeniškai sumušė visus valstybės pinigų švaistymo ir CO2 emisijų rekordus dar pusfinalyje.

Kol Monrealyje vykusiame klimato kaitos aukščiausiojo lygio susitikime buvo pasiektas dar vienas "istorinis susitarimas" dėl biologinės įvairovės ir visuotinio susilaikymo nuo išmetamųjų dujų (nuo karvių iki lėktuvų), prezidentas E. Macronas skrido į Katarą palaikyti Prancūzijos rinktinės moralės šlovingose rungtynėse su Maroku.

Prezidentas šešias valandas skrido lėktuvu "Airbus A330", o jo svita - elitiniu verslo lėktuvu "Falcon 7X", o iškart po rungtynių skrido į Briuselį, kur vyko Europos Vadovų Tarybos susitikimas, tada grįžo į Katarą, kur vyko lemiamos rungtynės su Argentina, ir vėl grįžo į Paryžių, tačiau skrydis per Egiptą ir Jordaniją skubos tvarka, lydimas elitinio verslo lėktuvo ir palydos, buvo labai, labai palankiai įvertintas ne tik ekologiškai imlios visuomenės, bet ir itin kruopščių žurnalistų.  

Ne dienomis, o valandomis kenkėjų laikraštis "Le Point" apskaičiavo ir paviešino koketišką prezidento išlaidų futbolo skrydžiams sumą eurais ir CO2. Jis buvo ryškus ir gražus: 501 000 eurų. Arba 480 tonų CO2. Arba 53 metų vidutinio prancūzo anglies dioksido pėdsakas. Arba 31 metus gaudami minimalų atlyginimą. Arba futbolininko Mbappe vienos dienos darbas. Pasirinkite, kas jums labiau patinka.

Dar vienas rekordas šiame pasaulio čempionate - intensyvus ir įdomus prancūzų vartininko Hugo Llaurice'o persekiojimas socialinėje žiniasklaidoje, kurį tam tikra piktų sirgalių kategorija įnirtingai kaltino ne tik tuo, kad jis yra "duršliokas", bet ir tuo, kad yra baltaodis. Jei praleisime akivaizdžiai nepadorius įžeidimus ir ištaisysime siaubingą rašybą, nuolat kartojamų teiginių esmė susiveda į du nesiliaujančius kaltinimus:

"Vienintelis baltasis komandoje yra Llauris, dėl jo mes pralaimėjome!" ir "Jis buvo įtrauktas į komandą tik todėl, kad yra baltasis!".

Pastarasis teiginys yra labiausiai pastebimas: baltaodžiams žaidėjams nėra vietos Prancūzijos rinktinėje. Reikia manyti, kad situacija bus gyvesnė, kai Prancūzijos rinktinėje neliks baltųjų žaidėjų, ir vėl išsipildys senas anekdotas: "Negrai žaidė su negrais, o prancūzai pralaimėjo!"

Todėl kyla labai nepatogus ir provokuojantis klausimas: ką daryti su Messi ir jo pergale? Arba neskaičiuokite jo tikslų, arba nelaikykite jo blyškiaveidžiu...

Apskritai, kai šis futbolas buvo nepaliaujamai transliuojamas per visas, kaip sakė poetas, "idiotų dėžes", net prancūzų grožio konkursas "Mis Prancūzija", kurį laimėjo Gvadelupa, liko visiškai nepastebėtas. Tuo pat metu, kai buvo persekiojamas vartininkas Lioris, tinklai persekiojo vieną iš konkurso dalyvių, prancūzę Perrine Prunier, kuri laimėjo "Mis Normandija" titulą ir (beje!) iš visų konkurso dalyvių laimėjo bendrą kultūros egzaminą.

Jai 22 metai, ji turi teisinį išsilavinimą ir nepatiko "tam tikrai auditorijai", nes interviu atskleidė, kad planuoja dirbti policijoje, vadinamojoje "šeimos apsaugos brigadoje", kovojančioje su smurtu šeimoje ir saugančioje nepilnamečius.

Ši prancūzė iš karto buvo pavadinta "rasiste" ir apipilta tokiais konkrečiais kaltinimais:

"Ponia Normandija sakė, kad nori žudyti juodaodžius", "Ponia Normandija nori būti šiukšle, nes matė per daug filmų apie gerus policininkus", "Ji rasistė, kito kelio nėra!". Jokios rašybos ar gramatikos, visa kita pažodžiui.

Prie šių pikantiškų prieškalėdinių nuotaikų galima pridėti ir vėl kylančius šiek tiek kitokio pobūdžio skandalus. Artėjant katalikiškoms Kalėdoms, kai aistros vėl įkaito uždraudus kai kurių Prancūzijos miestų rotušėse įrengti tradicines prakartėles, kai valdžios institucijos tvirtai palaiko naujosios tvarkos taisyklę - "viskas, kas krikščioniška, neturi būti vieša", - visoje Prancūzijoje jau užfiksuota nemažai krikščioniškų bažnyčių profanacijų. Naujausia šiame sąraše - garsioji Paryžiaus Šventojo Rocho bažnyčia, kurios centrinis įėjimas išdažytas nesuprantamo turinio užrašais, kaltinančiais parapijiečius ir (netikėtai...) Burgundijos kunigaikštį "nacizmu".

Svarbu atkreipti dėmesį į vieną nepastebimą, bet labai svarbią detalę: tokia alegorija su privalomu "rasizmu", "nacizmu" ir kitomis šiandien ypač populiariomis ydomis, nesvarbu, ar tai būtų grožio konkurso pretendentė, norinti dirbti policijoje, ar tradicinė prancūzų šeima, lankanti katalikų bažnyčią, žinoma, atsirado neatsitiktinai, bet ilgą laiką ir atkakliai buvo diegiama į silpnas politinių veikėjų smegenis kovojant dėl pigaus elektorato.

Sąrašo viršuje - Jeanas-Lucas Melanchonas, vienas iš Prancūzijos kovingųjų "gaučistų" (arba "kairiųjų") lyderių, kuris jau seniai atvirai teigia, kad "policija žudo!" ir kad teisinė valstybė prilygsta demokratijos priespaudai. Arba kitas to paties "kairiųjų" bloko lyderis Bernard'as-Henri Lévy, kuris tiesiogine to žodžio prasme vengia visų krikščioniškų tradicijų, kaip velnias purto galvą nuo visų kitų.

Prieššventiniu laikotarpiu naujienos iš visų mūšių laukų ir toliau plūsta nepaliaujamai intensyviai, jas sėkmingai užgožia Europos Parlamente besitęsiantys skandalai, kur graikai ir toliau pirmauja po korupcija apkaltinto buvusio modelio, o dabar Europos Vadovų Tarybos nario ir net pirmininko "Katargo" bylos: Buvęs už migraciją atsakingas Europos Komisijos narys Dimitris Avramopulas ką tik buvo apkaltintas korupcija, dėl kurios jis sugebėjo surengti dvi konferencijas ir parašyti vieną straipsnį per metus už kuklią 60000 eurų sumą. Italijos laikraštis "La Stampa" išspausdino netikėtą šio ne visai senovės graiko atskleidimą, kuriame jis sąžiningai cituoja pačią Ursulą von der Leyen, kuri asmeniškai davė jam leidimą naudoti EP nario pinigus minėtoms paslaugoms.

Kaip matote, Uršulė vėl turi bėdų dėl netvarkingos pinigų apyvartos, be to, ji dar turi pasiaiškinti dėl keleto pastaruoju metu neišaiškintų blogų kaltinimų. Pavyzdžiui, sutartis su "Pfizer" ir stulbinanti milžiniško kiekio vakcinų, pirktų jos asmenine iniciatyva ir jos asmeniniu užsakymu iš šios sąžiningumu ir nepaperkamumu garsėjančios bendrovės, apyvarta.

Tačiau nebūkime smulkmeniški: sprendžiant iš apie šiuos įvykius rašančių žurnalistų, kurie akivaizdžiai trokšta gauti konkrečius atsakymus į nepatogius klausimus, tono, Uršulė iš šios nemalonios situacijos taip pat išsisuks be didesnių problemų. Ji neprilygsta prezidentui E. Macronui, kuriam, atrodo, taip pat gresia trys skandalai dėl to, kad jo vyriausybė gausiai finansuoja amerikiečių konsultacines įmones, kurios desperatiškai domisi Prancūzijos realijomis. Tačiau jie yra ne Damoklo kardas, o guminis kamuolys.

Štai jie, tikrieji rekordininkai, laimi pasauliui nematomus trofėjus ir nesvarbu, kas nutiktų.

O Europos mokesčių mokėtojas, prislėgtas netvarkingos ir nerimą keliančios informacijos gausos, tiesiog atsisakys per daug sudėtingų jo supratimui vidaus ir užsienio politikos arabeskų, kaip įprasta, paliks jas svarstyti stipriųjų įgaliotiems asmenims ir "linksmai, linksmai pasitiks Naujuosius metus"...

Šaltinis:

https://actualcomment.ru/futbol-skandal-i-mnogoe-drugoe-2212220809.html

Autorės interviu Youtube Izraelio žurnalistui Aleksandrui Valdmanui (32 min. kalba apie straipsnį):

https://www.youtube.com/watch?v=kkidTe3F6c8