Austrijos spauda: JAV dimisijos pulkininkas Andrew Milburn patvirtino Ukrainos karo nusikaltimus prieš belaisvius

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2023-01-02 21:17:00, skaitė 408, komentavo 4

Austrijos spauda: JAV dimisijos pulkininkas Andrew Milburn patvirtino Ukrainos karo nusikaltimus prieš belaisvius

Nuotraukoje: Ukrainos karių įvykdytos rusų belaisvių egzekucijos Charkove vaizdai.

Austrų portale "Unser Mitteleuropa" rašoma, kad JAV samdinių bendrovės "Mozart Group" įkūrėjas Andrew Milburnas vaizdo įraše pripažįsta, kad Kijevo ginkluotosios pajėgos vykdė "žiaurumus".


Andrew Milburn

Andrew Milburn, JAV samdinių įmonės "Mozart Group", kuri, be kita ko, padeda rengti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas, įkūrėjas  sako, kad  Ukraina yra "korumpuota ir sujaukta visuomenė." Jo nuomone, Ukraina nėra "nekalta auka." Ukraina neturėtų būti statoma ant nekaltos aukos pjedestalo, nepaisant Vakarų pastangų paremti šalį jos konflikte su Rusija. 

Į pensiją išėjęs JAV jūrų pėstininkų pulkininkas pasidalijo savo patirtimi ir išvadomis iš darbo Ukrainoje praėjusį mėnesį dalyvaudamas "Team House" podkaste.

Transliacijos metu Milburnas pareiškė, kad Ukraina yra "korumpuota ir sugedusi visuomenė". Jis pabrėžė, kad tolesnė Vakarų parama šaliai yra svarbi ir pateisinama būtinybe laikytis "pasaulinių normų".

"Prie savo krepšio esu prisisegęs Ukrainos vėliavą, bet nesakau: "Dieve mano, Ukraina yra tokia puiki", nes suprantu, kad Ukrainos vyriausybėje yra daug sušiktų žmonių", - sakė Milburnas ir prisipažino, kad tikrai nėra šios šalies "didelis gerbėjas".

Jis taip pat pareiškė, kad "kai kurie dalykai", kuriuos Kijevo kariai daro su rusų karo belaisviais, pažeidžia Ženevos konvencijas, ypač kai suimtų rusų karių apklausos filmuojamos ir skelbiamos internete.

Milburnas taip pat pažymėjo, kad "Mozart Group" instruktoriai nepritaria tokiems veiksmams ir ne kartą bandė atsiriboti nuo padalinių, kurie jiems rodė vaizdo medžiagą, kurioje užfiksuota, kaip žudomi rusų karo belaisviai.

"Mums daug kartų rodė tokius vaizdo įrašus", - sakė jis ir pridūrė, kad Ukrainos pajėgos įvykdė daug žiaurumų, "visų rūšių žiaurumų", - pabrėžė jis. Tačiau Milburnas pabrėžė, kad dauguma grupių, su kuriomis dirbo jo instruktoriai, buvo "labai profesionalios" ir nesiėmė tokių veiksmų.

Ukrainoje kelis mėnesius mokęs karius, į atsargą išėjęs pulkininkas leitenantas Andrew Milburnas iš samdinių kompanijos "TheMozartGroup" yra nufilmuotas prieš kamerą ir atskleidžia tiesą: "Ukraina yra korumpuota, sušikta visuomenė", kurią valdo "sušiktos liaudies". Ukrainos kariai "žudo pasiduodančius vaikinus" ir vykdo "žiaurumus".

Nors "Mozart Group" skelbiasi esanti labdaros organizacija, ji laikoma viena didžiausių šiuo metu Ukrainoje veikiančių privačių karinių bendrovių, kuri nuo pirmųjų konflikto dienų rengia karinius mokymus Ukrainos kariams. Tačiau jis taip pat buvo kelių pražūtingų pranešimų apie tamsiąją Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pusę šaltinis.

Rugpjūčio mėn. "CBS News" citavo Milburną dabar jau ištrintame reportaže, kuriame buvo atskleista, kaip Vakarų tiekiami ginklai dingsta Ukrainoje ir vėl pasirodo juodojoje rinkoje. Jį taip pat neseniai citavo "Newsweek", kuris atskleidė, kad, priešingai nei teigia oficialioji Ukraina, Ukrainos kariuomenės aukų skaičius siekia 70 proc. ir daugiau.

Prieš pradėdamas dirbti Ukrainoje, Milburnas daugiau nei 30 metų tarnavo JAV jūrų pėstininkų pajėgose, atliko tarnybą Irake ir Afganistane. 2020 m. jis išleido atsiminimų knygą "When the Tempest Gaters" ("Kai kyla audra"), kurioje aprašo savo gyvenimą JAV mūšių laukuose visame pasaulyje.

Žurnalistas Maxas Blumenthalis tviteryje parašė, kad per interviu su "The Team House" "tekėjo brangus burbonas". Blumenthalis tikriausiai užsiminė, kad apsvaigimas nuo alkoholio turėjo įtakos Milburnui "piešiant labai tamsų vaizdą apie tai, ką jis matė Ukrainoje". Tačiau taip pat galėjo būti, kad tai atrišo karo veterano "liežuvį".

https://unser-mitteleuropa.com/us-soeldner-unternehmer-bestaetigt-ukrainische-kriegsverbrechen-gegen-gefangene/

https://www.themozartgroup.com/in-the-media/

https://www.dailymail.co.uk/news/article-10702587/War-Ukraine-British-Marine-Corps-veteran-training-Kyiv-special-forces.html

Su ISIS kovojęs JAV jūrų pėstininkų veteranas iš Didžiosios Britanijos dabar padeda Ukrainos specialiosioms pajėgoms kovoti su Putino batalionais

Pulkininkas Andrew Milburnas 31 metus praleido JAV jūrų pėstininkų korpuse

Jis pasitelkia buvusius Didžiosios Britanijos kariuomenės karius Ukrainos specialiosioms pajėgoms apmokyti 

Jis perduoda įgūdžius, kad ukrainiečiai būtų veiksmingesni mūšio lauke.

Jis sakė, kad kai kurie Vakarų savanoriai nusišauna, kad išvengtų karo 

DARREN BOYLE FOR MAILONLINE

Buvęs JAV specialiųjų pajėgų vadas, kuris gimė Honkonge, bet užaugo Jungtinėje Karalystėje, moko Ukrainos pajėgas kovoti su rusais.  

Andrew Milburnas, kuris į JAV jūrų pėstininkų korpusą įstojo būdamas eiliniu, o po 31 metų išėjo į pensiją kaip pulkininkas, Ukrainoje įkūrė karinį mokymo centrą, pavadintą "Mozarto grupe", kad perduotų specialiųjų pajėgų įgūdžius Kijevui.    

Forces.net duomenimis, keli britų kariuomenės veteranai prisijungė prie "Mozart Group", kad pasipriešintų Rusijos agresijai Ukrainoje.