Šimašius kenkdavo stačiatikiams, bet pamilo "raskolninkus"

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2023-01-07 21:22:00, skaitė 379, komentavo 17

Šimašius kenkdavo stačiatikiams, bet pamilo

Komunistai, žinia, jokių Kalėdų nepripažino ir švęsti neleido: nei katalikų ir protestantų, nei unitų, nei stačiatikių ir sentikių. Vilniaus valdžios, atkūrus nepriklausomybę, o ypač gūdžiais sostinei neadekvataus ir apsivogusio mero R. Šimašiaus laikais, visaip stengėsi pakenkti stačiatikiams, unitams ir sentikiams, todėl tuojau po Trijų Karalių užgesindavo girliandas ir Kalėdų eglutę nupuošdavo. Taip buvo atimama galimybė iš dalies Vilniečių švęsti Kalėdas pagal Julijaus kalendorių.

LDiena.lt Kaip atrodė šitas ukrainietizmu persunktas "Stačiatikių Kalėdų šventimas" Katedros aikštėje ir kaip lietuviakalbis Šimaš pasišokinėdamas spruko nuo liaudies žiniasklaidos kanalo "Litovec RUBIT PRAVDU!" klausimų, žiūrėkite tiesioginės transliacijos vaizdo įraše:

https://youtu.be/jRkKIHwY_Lk

---

Nustebau, išgirdęs LRT pranešimą, kad šiandien Katedros aikštėje stačiatikiams rengiamas Kalėdų šventimas. Buvo parodyta normali Kalėdų eglutė, ne idiotiškas Šimašiaus tortas už 1/4 milijono.

Pasirodo, sausio 6 d. BNS išplatino įdomų pranešimą, kuris paaiškino nelauktą Vilniaus valdžios meilės stačiatikiams priepuolį. 

BNS pranešime sakoma:

"Lietuvos stačiatikių bažnyčia pasipiktino Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus pasisakymu, kad jų dvasininkai nepageidaujami Kalėdų šventėje, kurioje sveikins iš Ukrainos atvykęs stačiatikių kunigas.  Stačiatikių bažnyčios išplatintame pareiškime pažymima, kad susirinkusius sostinės aikštėje asmenis sveikins ne vietos dvasininkas, kaip buvo anksčiau, o „didžiosios daugumos Stačiatikių Bažnyčių nepripažintos Ukrainos Stačiatikių Bažnyčios atstovas“. „Lietuvos Stačiatikių arkivyskupija laiko tai itin nedraugišku žingsniu Vilniaus ir Lietuvos stačiatikių bendruomenės atžvilgiu ir reiškia gilų apgailestavimą dėl dar vieno nesantaiką tarp skirtingų tautų ir skirtingą religiją išpažįstančių asmenų kurstančio pono Šimašiaus pasisakymo.“

Aš manau, kad tai labai šimašiška, labai laisvietiška, dergti į dūšią Vilniečiams. Taip šitas degeneratas darė abi kadencijas mero kėdėje. 

Atvyksta štai toks niekšelis, vagišius, iš provincijos ir naikina sostinę. Šitam išsišiepusiam kenkėjui Vilnius ne gimtasis miestas, o vieta, kurioje jis nori kuo daugiau prisivogti. "Skaldyk ir valdyk" - nieko naujo. Tegul stačiatikiai pjaunasi su stačiatikiais, o vagis toliau visus apvaginės. Šiandien paaiškėjo viešojo transporto nemokumo priežastis. Vilniaus vagis, pasirodo, DB įsteigė kontorą "Ragai ir kanopos", į kurios sąskaitą Vilniečiai perveda pinigus už važiavimą miesto visuomeniniu transportu (žiūr.žemiau).

Naujausias Vilniaus mero R.Šimašiaus vagystės faktas (2:13):

https://www.youtube.com/watch?v=vxIHHRhf_m8

P.S. Turiu vienintelį klausimą: - Nejaugi vagies Šimašiaus nepasodins?