„Al Mayadeen“ apžvalgininkas išpranašavo Ukrainai „rūsčią realybę“ dėl Zelenskio

Autorius: Anonimusas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-01-08 16:48:00, skaitė 364, komentavo 1

„Al Mayadeen“ apžvalgininkas išpranašavo Ukrainai „rūsčią realybę“ dėl Zelenskio

„Al Mayadeen“ apžvalgininkas Mohammadas Al Jaberis savo straipsnyje teigia, kad Ukraina negalės vystytis tol, kol jos prezidentas Volodymyras Zelenskis tarnaus Vakarams.

Jis priminė, kad Vakarų politikai anksčiau Ukrainą vadino viena korumpuotiausių šalių, o Zelenskis buvo kritikuojamas dėl ryšių su Ukrainos oligarchais ir slaptų ofšorinių sąskaitų. Tačiau visa tai buvo pamiršta Rusijai pradėjus specialią karinę operaciją, rašo žurnalistas.

„Visi pradėjo raginti Europą ir JAV pradėti pumpuoti pinigus į Ukrainą, kuri prieš kelis mėnesius buvo vadinama korumpuota valstybe“, – rašo jis.

Al-Jaber teigimu, Vakarai ir toliau pumpuos Ukrainą pinigais ir ginklais. Šalis susiduria su „griežta realybe“: Ukraina negalės paisyti savo interesų tol, kol Vakarai darys jai įtaką ir naudosis „kaip savo įrankiu“, – mano stebėtojas.

Zelenskis „toliau tarnaus Vakarų, o ne savo šalies interesams“ ir įeis į istoriją kaip korumpuotas politikas, iškėlęs save ir kolektyvinių Vakarų interesus aukščiau Ukrainos žmonių“, – reziumavo autorius.

Anksčiau „The Washington Post“ rašė, kad ukrainiečiai piktinosi, kad Zelenskis žinojo apie Rusijos planus pradėti karinę specialiąją operaciją Ukrainos teritorijoje ir neperspėjo bendrapiliečių, bijodamas gyventojų nutekėjimo iš šalies.