Linas Jurgutis – tarptautinis sukčius, pabėgęs iš Jungtinės Karalystės?

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/lina... 2023-01-12 17:02:00, skaitė 365, komentavo 9

Linas Jurgutis – tarptautinis sukčius, pabėgęs iš Jungtinės Karalystės?

Pasirodo, kad Švedijoje besislapstantis, teistumą turintis Linas Jurgutis žinomas ir Jungtinėje Karalystėje. Po paviešintos informacijos apie Lino Jurgučio apgautus žmones, į „Būkime vieningi” redakciją pradėjo plūsti skambučiai su pasakojimais, kaip Linas apgaudinėjo žmones ne tik Švedijoje, bet ir Jungtinėje Karalystėje.

Pasirodo, kad Linas Jurgutis turėjo įmonę Jungtinėje Karalystėje, joje įdarbindavo lietuvius ir jiems tiesiog nesumokėdavo. Jungtinėje Karalystėje Linas Jurgutis turėjo reikalų su banku, nes ten turėjo namą. Įmonė užsiėmė medienos apdirbimu, o pats Linas, kaip teigia skambinusieji, taip pat dirbo staliumi.

Negana to, jis ne tik kad nesumokėdavo už atliktus darbus atlyginimų, bet dar ir iš patiklių vietos lietuvių prisiskolino tūkstančius svarų.

Paskambinęs nukentėjęs žmogus detaliai papasakojo, kad nuo Lino Jurgučio yra nukentėję daug JK lietuvių, kuriuos Linas tiesiog apgavo (visi skambinusių asmenų telefono pokalbių įrašai išsaugoti).

Kaip teigia paskambinęs žmogus, Jurgutis taikydavo labai gudrią taktiką: su numatyta auka pradėdavo artimą bendravimą, įgaudavo pasitikėjimą, o po to sukurdavo verslo planus ir prašydavo pinigų, neva jo sugalvotam planui trūksta pinigų.

Apie savo planus jis pasakodavo praktiškai visiems tą pačią istoriją. Kitas paskambinęs žmogus prisimena jį kaip gudrų, sugebantį įlįsti į žmogaus dušią žmogų, paskui juo pasinaudoti ir po to nuo jo atsiriboti. Buvo taikomas ir tas modelis, kurį jis taiko Švedijoje: dirbtinai sukelti skandalą, susipykti ir tai panaudoti kaip pretekstą negrąžinti pinigų.

Vietos lietuviai Liną pradėjo persekioti, kai kurie jau buvo sugalvoję kreiptis į JK veikusius „Tulpinių” atstovus, kad tiesiog išreikalautų paskolintų pinigų. Linas, galimai pajutęs, kad juo jau domisi lietuvių nusikalstamo pasaulio atstovai, Jungtinę Karalystę paliko.

Šiuo metu Linui Jurgučiui Lietuvoje yra pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal BK 182: Sukčiavimas. 1. Tas, kas apgaule savo ar kitų naudai įgijo svetimą turtą ar turtinę teisę, išvengė turtinės prievolės arba ją panaikino, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

Naujausiomis žiniomis, byla bus papildyta naujais nukentėjusių asmenų pareiškimais ir apjungta į vieną.

Vaidas Žemaitis Lekstutis

LDiena.lt Savo ruožtu, gerbiamiems skaitytojams siūlau ir tokią nuomonę apie Lino Jurgučio teisę būti klounu ir legalizuoti savo aferistišką prigimtį:

https://youtu.be/2KeKEm_R7LQ?t=388