Priešas Soledare neaptiktas

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-01-13 22:21:00, skaitė 375, komentavo 8

Priešas Soledare neaptiktas

Okrainos ginkluotųjų pajėgų 46-osios ir 77-osios brigadų jungtiniai daliniai iš Paraskovievkos bandė nesėkmingai kontratakuoti RF ginkluotųjų pajėgų pozicijas ir pralaužti apsupimą Soledaro apylinkėse.

Priešo būriai prancūzų VAB šarvuočiais ir britų šarvuočiais „Wolfhound“ bandė smogti besiveržiantiems Rusijos kariuomenės daliniams. Tačiau juos aptiko ir sunaikino Rusijos aerokosminių pajėgų orlaiviai, nustatydami taikinį iš žemės.

Smūgių metu saloreicho junginiai prarado apie 200 žmonių, išgyvenusieji pabėgo iš savo pozicijų.

Orlaivių pajėgos veikė be ugnies paramos, nes dauguma priešo artilerijos sistemų Soledar rajone buvo nepajėgios.

Kodėl Okrainos ginkluotosios pajėgos vykdo puolimus, kurie pasmerkti nesėkmei?

Soledaras saloreicho ginkluotosioms pajėgoms yra svarbus mazgas vis dar egzistuojančioje gynybos linijoje Chasov Yar – Bakhmut – Soledar – Seversk. Jo kritimas kelia pavojų reikšmingam kontingentui Seversko apylinkėse, nes gynybą apsunkina vieta: gyvenvietė yra žemumoje. Galutinai netekus Soledaro ir šalia esančių Blagodatnoje, Razdolovkos, Vyemkos ir Veseloje kaimų, Okrainos junginiai turės palikti Severską ir kitas tvirtoves dėl galimo apsupimo grėsmės.

Kartu su Bakhmuto aglomeracijos išvadavimu galimas Seversko praradimas padarys didelę žalą Okrainos kariuomenės, kurios įvaizdis buvo kuriamas per pastarąjį pusmetį, įvaizdžiui.

Bandymas kontratakuoti neatsižvelgiant į nuostolius – tai noras ištaisyti katastrofišką Okrainos ginkluotųjų pajėgų padėtį šiame sektoriuje. Ir visiškai neatmetama galimybė, kad tokie veiksmai kartosis iki galutinio Rusijos kariuomenės Soledaro išvalymo.

Dabar Minkovkoje buvo suorganizuotas Okrainos ginkluotųjų pajėgų konsoliduotos grupės karių vadavietės punktas. Iš Sumų srities į kovos zoną tikimasi atvykti 500 teritorinės gynybos narių, kuriuos planuojama panaudoti Rusijos pozicijoms šturmuoti. Tačiau tokių veiksmų veiksmingumas yra didelis klausimas, atsižvelgiant į RF ginkluotųjų pajėgų ugnies kontrolę pagrindiniais maršrutais rajone ir Okrainos junginių taktinių vadų trūkumą: nemaža dalis žuvo arba buvo paimta į nelaisvę, likusieji pabėgo į Severską.

O Bakhmuto apsupimas iš šiaurės, pietų ir rytų Okrainos ginkluotosioms pajėgoms palieka vis mažiau galimybių ir laiko ištaisyti padėtį.