Nezobudkinis diedukas siuntė Davosan anūką (labai liūdna humoreska)

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2023-01-17 19:41:00, skaitė 331, komentavo 7

Nezobudkinis diedukas siuntė Davosan anūką (labai liūdna humoreska)

ELTA vakar informavo, kad Lietuvos prezidentas G. Nausėda ir užsienio reikalų ministras G. Landsbergis sausio 16–19 dienomis Šveicarijoje dalyvauja Davoso pasaulio ekonomikos forume.

Skelbiama, kad Davoso pasaulio ekonomikos forume aptariami svarbiausi šiuo metu pasauliui tenkantys iššūkiai: Rusijos karas Ukrainoje, Europos saugumas, didėjanti infliacija bei energijos kainos ir tolesnis tvarus ekonomikos augimas. Jame nedalyvaus Kinija ir Rusija.

Pernai G.Nausėda į Davoso forumą vyko be anūko. Kuriems galams jo prireikė šiais metais? Jau antri metai konservatnikai, kartu su kyšininkais (Rusijos šachmatininkais) ir narkomanais, visaip tyčiojasi iš Nausėdos, stengiasi ji nustumti nuo ankstesnių Prezidentų įtvirtintų šio posto pozicijų.  

Ką gero Lietuvai nuveikė šitas politikos nebrandylą anūkas? Jis gi sunaikino diplomatinius santykius su Kinija ir kaimynine Baltarusija, baigia išparceliuoti, kartu su nezobudkiniu seneliu, Lietuvos valstybės turtą? Padarė valstybei milijardinius nuostolius dėl prekybos ir tranzito sustabdymo, prekiaujant su minėtomis valstybėmis.

Man kirba mintis, kad anūko vežimas į Davosą - yra jo, kaip būsimo nezobudkinio dieduko pakaitalo, pristatymas pasaulinio finansinio oligarchato atstovams. Kaip kažkada piršliai apžiūrėdavo nuotaką, taip dabar faktiniai išgrobstytos ir nepriklausomybę praradusios Lietuvos šeimininkai vertins būsimą kolonijos gauleiterį. 

Kaip sakė ponia H.Klinton, JAV Prezidento B.Obamos laikais vadovavusi užsienio reikalų departamentui, "Lietuva patenka į karo su Rusija zoną". Nėra abejonės, kad plečiantis konfliktui su Rusija, Lenkija ir Lietuva privalės kariauti už JAV interesus Ukrainoje, nes Ukrainos mobilizacinis potencialas sparčiai senka. Teks vis daugiau savanorių ir karių perrengti į privačių karinių grupuočių uniformas ir siųsti į Rytų frontą.

Kuo tai pasibaigs Lietuvai?

Aš manau, kad visas šis idiotizmas gali pasibaigti Vilniaus ir Klaipėdos praradimu. Tam kuriamos prielaidos: Vilnius ir Klaipėda sparčiai rusifikuojami. Tokios rusifikacijos nebuvo net Sovietų laikais. Dešimtys tūkstančių iš Ukrainos, Baltarusijos ir Rusijos atvykusių rusakalbių gali būti ta masė, kuri nulems šių svarbiausių miestų atplėšimą nuo Lietuvos.

Manau, kad nėra pasaulyje antros tokios valstybės, kuriai vadovautų jos atviri naikintojai. Lietuva - vienintelė. Latviai ir estai elgiasi visai kitaip, nors ir jie, be jokios abejonės, vienodai prievartaujami suvereno.

Pabaigai ketureilis: "Dvejopa meilė Lietuvai"

Meilė Lietuvai būna dvejopa,
Meilė galvijo ir meilė žmogaus,
Galvijai Lietuvą myli už lovį seilėtą,
Žmogus - už žodį lietuvišką, ištartą mamos.