Realus  „Poseidonas“ ir kruvinų klounų multikai

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2023-01-18 12:08:00, skaitė 409, komentavo 4

Realus  „Poseidonas“ ir kruvinų klounų multikai

Kol Kijeve ir pas ukrofilus malamas šūdas apie eilinį šou dėl klouno Zelios patarėjo „nusišalinimo“, Rusija pastatė į rikiuotę unikalią nepilotuojamą branduolinę torpedą „Poseidon“ – pirmoji partija buvo pagaminta "Belgorod" branduoliniam povandeniniam laivui.

Tačiau šiuolaikinėje fake news erdvėje skirtumas tarp realių veiksmų ir mas-medijinės imitacijos yra tiek nusitrinęs, kad apie unikalią ginkluotę kalbama kur kas mažiau nei apie pigu klouno Zelios šūdmalio "nusišalinimą”.

Tuo tarpu Rusija įsigijo povandeninį branduolinį vėzdą, kuris turi faktiškai neribotą veikimo nuotolį. 2M39 „Poseidon“ yra visiškai robotizuotas greitaeigis (iki 200 km/h) giliavandenis mažai pastebimas miniatiūrinis branduolinis povandeninis laivas, skersmuo 1,8 m, ilgis 20 m, svoris – apie 100 tonų, galia kaip teigiama įvairiuose šaltiniuose - nuo 50 iki 100 megatonų. Galingiausias iki šiol susprogdintas branduolinis užtaisas - rusiška “Car-bomba” 50-58 megatonų galios, kartais teigiama 64 megatonos.  Projekto 09852 branduolinis povandeninis laivas "Belgorod", nuleistas į vandenį 2019 m. balandžio 23 d., ginkluotas šešiais povandeniniais aparatais „Poseidon“.

Unikalią povandeninę ginkluotę galima panaudoti tiek prieš USA karinio jūrų laivyno lėktuvnešių smogiamąsias grupes, iš esmės jų efektyvumą prilyginant nuliui, tiek prieš objektus USA pakrantėje, įskaitant tokius miestus-gyvatynus kaip Niujorkas ir Los Andželas.

Kadaise liberastiniai durneliai,  tiek vakaroidiniai, tiek lietuviški, tiek ir rusiški, "Poseidon" ir kitas Putino pristatytas naujausios ginkluotės rūšis vadino multikais ir pieštais paveikslėliais.

Tačiau tiesa yra ta, kad kol multikus fronte dvesiantiems durneliams rodo kruvinieji klounai, Rusija dislokuoja tokią ginkluotę, kokios daugiau niekas kitas neturi pasaulyje. Kas ir padės išsaugoti rusų liaudies žmonių gyvybes Didžiojoje kovoje su pasauliniu teroristu ir žudiku USA.

P.S. Įdomu, kelių "Poseidon" reikėtų nuplauti nuo planetos paviršiaus buvusiai Didžiajai Britanijai ir demokratijos irštvai su sostinę Uošingtonu?