Paprašaikų teritorija

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2023-01-23 21:12:00, skaitė 351, komentavo 7

Paprašaikų teritorija

Pažiūrėkite eilinį klouno Zelios kreipimąsi-kaulijimą - šį kartą į Šolcą. Va šitą va -  „Ė tu, a girdž, duok leopardų? Par tavy juk yr ! Tau ką, gaila, jo?” Kokiu reikia būti supistu degradu ir bydlo, kad iki tokio nusiristi! Yra posakis kaip „ispaniška gėda“ - gilus gėdos jausmas dėl kitų priedurnių veiksmų, bet net jis neperteikia esmės, tiesiog laikas įvesti išsireiškimą - „chochliatska gėda“. Visas va tas „Duok pinigų, duok ginklų, duok raketų, duok tankų“. Begalinis „duok, duok, duok, duok, duok“.

1991 metais Okraina iš TSRS paveldėjo viską. Viena iš galingiausių ekonomikų Europoje. Nuosava aviacinė pramonė, laivų statyklos, automobilinė pramonė, raketų gamybos pramonė. Vien tik tankų gamyklos buvo trys! Taip pat patrankų sviedinių ir šovinių gamyba. Ji galėjo pagaminti beveik bet ką – nuo ​​raketų iki lėktuvnešių! Unikalus "Južmaš" - supistas. Laivų statyklos (vienos iš didžiausių pasaulyje) – prapistos. Aviacinė pramonė – supista. Tankų gamyklos – prapistos. Automobilių pramonė – supista. Tikslios aparatūra gamyba – prapista. Vardinti galima labai ilgai ir nuobodžiai. Rezultatas liks nekintantis – supista-prapista.

Gal kas prisimenat, jei žiūrėjot chochlo-TV, labai ilgai, metų metais, malė šūdą apie „pažangius Okrainos tankus Oplot“ (ar „Oplit“? dabar negalima nieko suprasti dėl to supisto ukro-suržiko)? Dar kažkokiuose chochliškuose žaidimuose jie modeliavo simuliacijas, atseit chochlo-tankas „Oplot yra pranašesnis už "Armatą"! Ir kur tas “oplot”? Buvo pagaminta trys štukos, vežiojo juos po parodas, „rankomis nelieskite, o tai klijai blogai laiko – subyrės“. Buvo dar mistiškas "Jatagan" tankas, bet apie šitą gėdą paprastai stengiasi neprisiminti. Panašios pasakos buvo sekamos apie (lenkit pirštus) BTR-4 „Bucefal“, šarvuočius „Bars“, „Varta“ ir „Kozak“, PTRK „Stugna“ (kita spalva perdažytas tarybinis „Fagot“), OTRK “Grom“, savaeigis pabūklas „Bogdan. Labai susinervinus galima ir daugiau pavardinti, kaip tokį savaime sprogstantį "minomiotą „Molot“, kuris užmušė daugiau chochlo-fašistų nei „separų“.

Vietoj to, kad statyti lėktuvnešius, Okraina kaulija iš pindosų guminių pripučiamų valčių. „Geriausio pasaulyje tanko“ (cha-cha-cha) išradėjai kaulija pasenusių septyniasdešimtųjų pabaigos „Leopards 2“ (apie naujas modifikacijas apskritai niekas net nekalba). Ir taip yra visame kame. Tarp kitko, visą turtingą tarybinį palikimą supiso-prapiso ne „piktieji maskoliai“, o patys chochliatinos-bandrovcai. Patriotiškai nusiteikę prezidentai, provakaroidiniai oligarchai, gromadianinai-aktyvistai. Priešingai, „piktieji maskoliai“ dar prieš keletą metų siūlė daugybę kontraktų (Charkovo susitarimai, 42 įvairūs kontraktai), kad išgelbėti aviacijos pramonę, raketinę gamybą, laivų statybą. Bet "Vienska kava" buvo tiesiai į “kruževnyje trusiki”....

Tik apie save susikurtose pasakose (saves nepasigirsi - niekas taves nepagirs) chocholai yra darbštūs, išradingi ir ekonomiški. Tačiau ilgametė praktika rodo, kad nėra nieko net panašaus. Tinginiai, godus, pavydus ir vagys kokių reta – taip yra panašiau į tiesą. Jie kaip tas senis iš anekdoto apie auksinę žuvelę: – Noriu, kad viskas pas mane būtu. - Žmogau juk pas tave viskas jau buvo. Ir sudužusi gelda.

P.S. Geben zi mir bitte ain und cvancich leoparden!