Senelio „Tigro“ laiškas anūkui „Leopardui“ į Okrainą

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2023-01-25 13:35:00, skaitė 510, komentavo 10

Senelio „Tigro“ laiškas anūkui „Leopardui“ į Okrainą

Guten Morgen, mein lieben anūkėli! Be galo džiaugiuosi, kad tu nusprendei „Drang nah Osten“.

Pirma, saugok savo sveikata. O ypač transmisija. Ji sulūžta pirmiausia. Prisimenu, kad netoli Leningrado dėl šitos prakeikto transmisijos, 1942 m. rugpjūčio mėnesį sugedo trys iš keturių mūsų T-VI. Juos remontavo visą mėnesį.

Žiemą tai išvis sunku. Transmisija peršaldavo iškart, ten užšaldavo tepalas.

Antra, mes, vokiečiai, esame stambūs ir dideli. Valgome daug, ypač kai šalta ar važiuojame per purvą. Pavyzdžiui, aš ėdu kaip prakeiktas, 270 litrų 100 kilometrų, o bekelėje - 480, nors, būdavo, kada buvau visiškai alkanas, valgydavau 6 litrus  kas kilometrą. O ką daryti?

Pas tave, Maine Liber anūkėli, taip pat nebloga apetitas – 720 litrų 100 kilometrų. Ir apskritai, velniai žino, kiek tau reikės ėsti važiuojant rusišku purvynu? Turėkite omenyje, kad rusiška saliarka, kaip ir benzinas, o aš tą puikiai žinau, mums visiškai netinka.

Taip kad kada kad kuro liko mažai, būtinai kur nors pasislėpk, miškas – pats geriausia. Ir lauk, kol atneš mūsų geros vokiškos saliarkos. O tai užlėks rusai, ir tada bus jau visai blogai. Vienu žodžiu, saugok save.

Ir niekada nesipilk rusiškos saliarkos, kitaip pizdiec tavo forsunkėms. Ilgai ir nuobodžiai kosėsi, kaip kadaise aš. Prisimenu, kaip mums nustodavo veikti žvakės nuo rusiško benzino. Mes juk važiavome 84 benzinu, o rusų barbarai į savo automobilius, lengvuosius tankus ir net lėktuvus pylė 66 benziną. Nemanau, kad tau tiks rusiška saliarka.

Trečia, pasiruošk tam, kad teks daug keliauti ant automobilinių platformų. Būk atsargus, kada reikės užvažiuoti ar nuvažiuoti nuo jų.

Mums, „tigrams“, siauri vikšrai buvo specialiai pagaminti europiniam geležinkeliui, ir tai mūsų plotis pasirodė esas 3,15 metro. Pamenu, kaip kelis kartus užsikabinome už pakelės statinių ir nukritome nuo platformų. O jau su normaliais vikšrais, kad pervažiuoti per purvyną, mano plotis buvo 3,7 metro.

Mūsų gabenimui geležinkeliu buvo sukonstruotos specialios šešių ašių platformos. Jos galėjo vežti 80 tonų ir sekė su kiekvienu batalionu į kovos zoną. Taip pat dėl ​​didelės apkrovos reikėjo stebėti svorio pasiskirstymą tam, kad tiltai ant geležinkelio atlaikytų tokį krovinį.

Pas  tave, Maine Liber anūkėli, plotis dar didesnis – 3,75 metro. Ir svorio daugiau. jau net nežinau, kaip tave nugabens... Sakau, gal kokia nors fura, kitaip teks pačiam trepsėti. O daugelis tiltų tame barbarų krašte tavo svorio išvis neatlaikys.

Ketvirta. Būk pasiruošęs tam, kad  ilgai sėdėsi purve ir lauksi, pakol tave ištrauks. Ir tuo metu būsi geras taikinys Rusijos lėktuvams-šturmovikams, sraigtasparniams ir artilerijai.

Savo laiku aš turėjau puikią 88 mm patranką, kuri leido iš pusantro kilometro kalti į rusiškus „trisdešimtketvirkes“, o jie iš tokio atstumo negalėjo pramušti į mano priekinius šarvus. Bet jie greitai įsigudrino užeiti iš šono, o kas dar blogiau iš galo - ir tada ateidavo visiškas „das ende“. Kitaip tariant, kaput.

Ir dabar rusų tankai lengvesni ir greitesni. Taip kad, meine lieber anūkėli, saugok savo užpakalį.

Dabar rusai turi valdomas raketas, su kuriomis gali tave užmušti iš už penkių kilometrų atstumo, o tu gali pataikyti į juos iš trijų su puse kilometro. Ir šarvai, sprendžiant iš visko,  pas rusus geresni. Taigi, saugok save.

Tiesa, kol nepamiršau, demencija va tuoj-tuoj prabus. Rusijos tankų šaudymo greitis yra tris kartus didesnis. Jie turi automatinį užtaisymą. O pas tave nėra.

Ir paskutinis.

Jei rusai kur nors prispaus "Abramsus" ar "Čelendžerius", nesivelk į muštynes. Pasistenk pasislėpti. Jie yra sunkesni ir geriau matomi mūšio lauke nei tu. Tu turėsi galimybę numirti paskutinis.

Geriausia, žinoma, visai ten nevažiuoti. O tai perlydys tave į rusiškus atominius ledlaužius ir išsiųs į Arktiką.

Vienu žodžiu, mein lieben anūkėli, aš ir tavo močiutė "Pantera" bučiuojame tave ir linkime tau viso ko geriausio. Bet mes tikimės pačio blogiausio. Jeigu tu mirsi, būtinai savo šeimos sklypelyje pastatysime tau paminklą.