Dėl Žalimo skundo „ekspertai.eu“ pateikė atsakymą ŽEIT lyderei Gražinai

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/del-zalim... 2023-02-01 01:08:00, skaitė 309, komentavo 6

Dėl Žalimo skundo „ekspertai.eu“ pateikė atsakymą ŽEIT lyderei Gražinai

Teisės Minedu visuomenėje tituluojamas VšĮ „Teisės ir demokratijos centras“ direktorius Dainius Žalimas. (Minedas – suaugęs, vyriškos lyties progresyvus žmogus, gyvenantis nuolatiniame proveržyje)

Kaip jau buvo skelbta, Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnyba (ŽEIT) sausio 16 d. atsiuntė VšĮ „Ekspertai.eu“ raštą, kuriuo informavo, kad „gavo pranešimą (skundą) dėl ekspertai.eu svetainėje, kurią valdo valdytojas VšĮ „Ekspertai.eu“, skleidžiamos viešosios informacijos segmentų“.

„Siekdami objektyvaus ir visapusiško tyrimo, vadovaudamiesi Lietuvos Respublikos visuomenės informavimo įstatymo 50 straipsnio 2 dalies 2 punktu, prašome Jūsų iki 2023 m. sausio 30 raštu ar elektroniniu paštu [email protected] pateikti paaiškinimus dėl paskleistos informacijos.“, - rašoma Žurnalistų etikos inspektorės Gražinos Ramanauskaitės pasirašytame rašte.

Skelbiame VšĮ „Ekspertai.eu“ atsakymą tarnybai.

„Taip, iš tiesų tokios publikacijos bei vaizdo įrašai buvo paskelbti.

Jūsų rašte minimas publikacijas peržvelgėme publikacijoje „Landsbergių bendruomenė nurodė „ekspertai.eu“ publikacijas, dėl kurių jiems ypač skauda“ esančiuose vaizdo įrašuose.

Kaip žinote, viešojoje erdvėje paviešinta informacija, kad minėto skundo autorius yra Viešosios įstaigos „Teisės ir demokratijos centras“ direktorius, buvęs Konstitucinio teismo pirmininkas Dainiaus Žalimas.

Reaguojant į tai ir atsiliepiant į jūsų 2023 m. sausio 16 d. prašymą, publikacijoje „Raštas Generalinei prokuratūrai – tai kažkas TOKIO“ pateikiame ekspertai.eu komentarus dėl D. Žalimo išdėstytų argumentų Generalinei prokuratūrai.

Jie po jums pateiktų vaizdo įrašų peržiūros turėsite papildomų klausimų, iš karto neatidėliojant kreipkitės į ekspertai.eu.

Tuo pat metu prašome jūsų:

1. Kadangi publikacijoje „Ne tik šiandieninei Jedinstvai reiktų padėkoti už „fašistinės“ Lietuvos vaizdelį“ yra cituojami tik Dainiaus Žalimo pamąstymai, prašome jūsų paaiškinti, kuo ir kokiu būdu šioje publikacijoje „skleidžiama dezinformacija, karo propaganda, kurstomas karas, raginama prievarta pažeisti Lietuvos Respublikos suverenitetą – pakeisti jos konstitucinę santvarką, kėsintis į jos nepriklausomybę arba pažeisti teritorijos vientisumą“.
Vieta atsakymui:

2. Kadangi publikacijoje „Kubilius paviešino, kad nemažai LR Seimo narių noretų pabučiuoti Putinui ranką“ yra cituojamas tik Lietuvos žmonių interesus Europos Parlamente už maždaug 20 tūkst. eurų atstovaujantis su pedofilija siejamos Žmonių partijos narys Andrius Kubilius, prašome jūsų paaiškinti, kuo ir kokiu būdu šioje publikacijoje „skleidžiama dezinformacija, karo propaganda, kurstomas karas, raginama prievarta pažeisti Lietuvos Respublikos suverenitetą – pakeisti jos konstitucinę santvarką, kėsintis į jos nepriklausomybę arba pažeisti teritorijos vientisumą“.
Vieta atsakymui:

3. Kadangi publikacijoje „Italijoje gyvenantis lietuvis Walentinas: kol Landsbergis gyvas, nieko gero nebus“ yra cituojamas tik Sakartvelo-Rusijos pasienyje įrengtame kvartale gyvenantis kartvelietis Zaza bei Italijoje gyvenantis lietuvis Walentinas, prašome jūsų paaiškinti, kuo ir kokiu būdu šioje publikacijoje „skleidžiama dezinformacija, karo propaganda, kurstomas karas, raginama prievarta pažeisti Lietuvos Respublikos suverenitetą – pakeisti jos konstitucinę santvarką, kėsintis į jos nepriklausomybę arba pažeisti teritorijos vientisumą“.
Vieta atsakymui:

Sulaukus trijų atsakymų, kreipsimės į jus, jei dar bus prasmės, ir dėl likusių 28-ių D. Žalimo sąraše esančių publikacijų, kuriose, kaip kad teigiate, „skleidžiama dezinformacija, karo propaganda, kurstomas karas, raginama prievarta pažeisti Lietuvos Respublikos suverenitetą – pakeisti jos konstitucinę santvarką, kėsintis į jos nepriklausomybę arba pažeisti teritorijos vientisumą“.

Linkime jums didelės profesinės sėkmės, laimės asmeniniame gyvenime ir prašome į klausimus atsakyti iki vasario 5 dienos“, - sakoma ekspertai.eu rašte ŽEIT lyderei G. Ramanauskaitei.

Keli susiję:

Raštas Generalinei prokuratūrai – tai kažkas TOKIO

Landsbergių bendruomenė nurodė „ekspertai.eu“ publikacijas, dėl kurių jiems ypač skauda

Kai LRT skelbia melą, ŽEIT operatyviai pranešė, kad yra bejėgė ką nors padaryti


ŽEIT vadovė Gražina Ramanauskaitė-Tiumenevienė – melagė