Kėdainiuose Nausėda apžiūrėjo griūvantį tiltą ir nurodė stiprinti smulkųjį bei vidutinį verslą

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/kedainiuo... 2023-02-01 17:20:00, skaitė 396, komentavo 4

Kėdainiuose Nausėda apžiūrėjo griūvantį tiltą ir nurodė stiprinti smulkųjį bei vidutinį verslą

Gerovės valstybės kūrėjas Gitanas Nausėda tęsdamas inovatyvią tradiciją rengti išvažiuojamąsias darbo dienas regionuose, su komanda viešėjo Kėdainių regione.

Šalies vadovas pirmiausia apžiūrėjo tos pačios dienos rytą Kėdainiuose įgriuvusį tiltą.

„Šis incidentas liudija apie prastą daugelio Lietuvos tiltų būklę ir dar kartą primena Lietuvos automobilių kelių direkcijai apie būtinybę laiku vykdyti sutartinius įsipareigojimus“, - susirinkusiems pasakė G. Nausėda.

Susitikime su Kėdainių rajono savivaldybės vadovais valstybės lyderis taip pat aptarė finansinio savarankiškumo, ekonominius, socialinius ir kitus savivaldai aktualius klausimus. Vėliau šalies vadovas dalyvavo diskusijoje su žemės ūkio sektoriaus, maisto pramonės bei smulkiojo ir vidutinio verslo atstovais.

„Žemės ūkio sektorius Lietuvai ypač svarbus. Ne tik dėl apsirūpinimo maistu, bet ir dėl kaimo gyvybingumo, regionų stiprėjimo. Lygiai kaip ir smulkusis bei vidutinis verslas, kuris yra viena iš mūsų šalies ekonomikos varomųjų jėgų“, - atskleidė G. Nausėda.

Šalies vadovo teigimu, didelį nerimą kelia spartus ūkių, ypač smulkių ir vidutinių, mažėjimas. 2016–2020 metais šis skaičius siekė net 44 procentus.

„Atsakingos institucijos, glaudžiai bendradarbiaudamos su ūkininkais, privalo ieškoti ir rasti veiksmingų priemonių, kurios prisidėtų prie smulkiojo ir vidutinio verslo stiprinimo, konkurencijos didinimo, trumpųjų maisto grandinių, kooperacijos skatinimo“, - nurodė G. Nausėda.

Kartu su pirmąja valstybės ponia Diana Nausėdiene šalies vadovas dar dalyvavo iniciatyvos „Lietuvos galia“ renginyje ir Akademijos kultūros centre susitiko su vietos bendruomene.