4-ajam pedofilų reichui nerūpi žmogaus teisės

Autorius: Anonimusas Šaltinis: https://tutanota.com/blog/post... 2023-02-02 04:35:00, skaitė 382, komentavo 7

4-ajam pedofilų reichui nerūpi žmogaus teisės

Ar interneto šifravimas kelia grėsmę mūsų saugumui? EU Taryba sako, kad taip.

ES Tarybai pirmininkaujanti Švedija ką tik pradėjo naują kriptografinių karų skyrių: Dėl platesnio šifravimo naudojimo, ypač žinučių siuntimo programėlėse, teisėsauga taptų "akla ir kurčia". Perspėdama, kad nusikaltėliai "neatsitrauktų", pirmininkaujanti Švedija šį ketvirtadienį Stokholme pradėjo aptarti šį klausimą su visais Europos teisingumo ir vidaus reikalų ministrais. Tačiau nėra jokios dilemos tarp saugių, privačių ryšių ir valstybių saugumo interesų - šifravimo laužymas paprasčiausiai reikštų saugumo saugumo sunaikinimą.

Pedofilas B.Gatesas ir pedofila J.Epsteinas

Paaiškinta, ką reiškia eiti į tamsą

Perėjimas į tamsųjį kanalą reiškia, kad komunikacija iš viešo komunikacijos kanalo, kur ji gali būti stebima, persikėlė į privatų komunikacijos kanalą, kur stebėjimas yra neįmanomas. Pavyzdžiui, šifravimas leidžia žmonėms apsaugoti savo bendravimą nuo pasiklausymo.

Švedija įspėja dėl nusikaltėlių "tamsos"

"Nusikaltėliai vis dažniau piktnaudžiauja skaitmeninėmis paslaugomis, kad įvykdytų tokius nusikaltimus, kaip seksualinė prievarta prieš vaikus, prievartavimas internete, sukčiavimas, išpirkos reikalaujančios programinės įrangos atakos ar išpuoliai prieš ypatingos svarbos infrastruktūrą. Be to, skaitmeninės paslaugos taip pat yra svarbi priemonė, kuria naudodamiesi nusikaltėliai gali kurstyti, planuoti ir vykdyti nusikaltimus, taip pat reklamuoti ir siūlyti nusikalstamas paslaugas bei organizuoti nelegalias prekyvietes. Tokiomis aplinkybėmis nusikaltėliams lengva "pasislėpti". Nusikaltėliai gali daryti nusikaltimus tokiais būdais, kurių teisėsaugos institucijos negali aptikti ir perimti, o tai labai palengvina šifravimo priemonėmis apsaugoti ryšiai", - rašoma Tarybos vadovų komunikate, parengtame šį ketvirtadienį Stokholme vyksiančiam neoficialiam valstybių narių vidaus reikalų ir teisingumo ministrų susitikimui.

Nors ES pirmininkaujanti Švedija atvirai neužsimena, kad reikia pažeisti galutinio šifravimo principą, dokumente teigiama, kad "reikia veiksmingų šifruoto ryšio metodų". Ar tai yra dilema tarp saugaus, privataus ryšio ir valstybių saugumo interesų?

Politikai yra linkę pateikti saugų ir privatų ryšį kaip pavojingą valstybės saugumui. Tai tipiškas metodas, naudojamas kriptografijos karuose. Argumentas toks: siekiant apsisaugoti nuo tokių grėsmių, kaip terorizmas, seksualinis vaikų išnaudojimas ir kt. teisėsaugos institucijos turi turėti prieigą prie skaitmeninio ryšio.

Pedofilas J.Epsteinas ir galimas pedofilas JAV prezidentas B.Clintonas

Švedijos dokumento argumentacija yra tokia pati:

Švedijos švedų argumentacija: "Minėtos problemos rodo, kad būtina aptarti galimybę susipažinti su ryšių duomenimis kaip būtiną ir proporcingą priemonę demokratinėje visuomenėje siekiant užtikrinti nusikalstamų veikų prevenciją, tyrimą, atskleidimą ar baudžiamąjį persekiojimą už jas, taip pat nusikaltimų aukų apsaugą ir grėsmes visuomenės saugumui."

Nors politikai teigia, kad prieiga prie skaitmeninių ryšių būtų būtina ir proporcinga priemonė, privatumo aktyvistai ir saugumo ekspertai su tuo griežtai nesutinka.

Europos Parlamento narys Patrickas Breyeris (Piratų partija) komentuoja:

"Pasaka apie "tamsą" rodo, kad stebėjimo ideologai nesustos, kol nesunaikins privatumo intymumo ir neįsiverš į visas saugias erdves. Tiesa ta, kad vyriausybės dar niekada neturėjo tokios plačios ir visapusiškos prieigos prie mūsų privataus gyvenimo kaip šiandien, skaitmeninėje eroje. Dar niekada negyvenome taip saugiai ir taip ilgai, kaip šiandien."

"Planuodamos pažeisti saugų šifravimą, ES vyriausybės dėl trumpalaikių sekimo troškimų nori paaukoti bendrą mūsų privačių ryšių, viešųjų tinklų, verslo paslapčių ir net valstybės paslapčių saugumą. Atverti duris užsienio žvalgybos tarnyboms ir įsilaužėliams yra visiškai neatsakinga ir kelia pavojų informatoriams ir žmonėms, kurie pasikliauja saugiais ryšių kanalais. Nėra tokio dalyko kaip saugios užpakalinės durys!"

"Žvelgiant į pastarųjų teroristinių incidentų tyrimus Europoje, tampa aišku, kad tradicinės teisėsaugos priemonės, tokios kaip kratos namuose ar stebėjimas, dažnai yra veiksmingesnės siekiant susekti nusikaltėlius ir surinkti informaciją. Tačiau šie metodai atima daug laiko ir reikalauja daugiau išlaidų nei, atrodytų, paprastas techninis sprendimų priėmimas. Daugeliu atvejų nusikaltėliai veikė nesiremdami šifravimu ir jau seniai buvo žinomi valdžios institucijoms. Šifravimo susilpninimas ir taip mums visiems sukeltas visuotinis įtarimas grasina sunaikinti ir saugumą, ir privatumą!"

Ar reikia uždrausti šifravimą?

Saugumo ekspertai ne kartą aiškino, kad šifravimo uždrausti neįmanoma: Neįmanoma įgyvendinti žmogaus įstatymo, kuriuo siekiama uždrausti matematikos dėsnius. Matematika sako, kad galima gerai šifruoti, tiesiog užprogramuoti kodą, kuris telpa į vieną popieriaus lapą.

Nepaisant privatumo gynėjų ir saugumo ekspertų argumentų, politikai ir toliau kursto mitą, kad reikia uždrausti šifravimą, kad nusikaltėliai negalėtų "pasislėpti".

Tačiau nuolat kartojant mantrą apie "tamsųjį pasaulį", ji netampa labiau pagrįsta.

Tik nusikaltėliai turėtų šifravimą

Dėl to šifravimą turės tik tie žmonės, kurie pasirengę pažeisti įstatymus. Plačioji visuomenė jos neturės. Arba, kaip sakė Filas Zimmermannas: "Jei privatumas bus uždraustas, privatumą turės tik nusikaltėliai. Taigi tai, ko prašo politikai, yra tik pageidavimas. The Register apie tai išsakė smailią prakalbą, kurią visi politikai, prašantys uždrausti šifravimą, turėtų išmokti atmintinai:

"O Viešpatie, suteik mums šią dieną visus duomenis, bet saugok juos nuo piktavalių akių. O jei tai neįmanoma, nes tai neįmanoma net tau, o Viešpatie, priversk pramonę mums juos suteikti, įrėmindamas juos kaip bendrininkus seksualinio vaikų išnaudojimo byloje. Amen."

Pedofilas J.Epsteinas ir Anglijos princas Andrew

Tiesa yra tokia: Jei užšifruotoje paslaugoje yra "tik geriečiams" skirtos užpakalinės durys, joje yra užpakalinės durys. Neįmanoma užšifruotos sistemos padaryti nesaugios, nepadarius jos nesaugios. Įveikdami šifravimą politikai sunaikintų visų saugumą, o tai aiškiai iliustruoja šis nepavykusių užpakalinių durų rinkinys.

Užpakalinės durys - tai paprastai slaptas būdas apeiti įprastą autentifikavimą ar šifravimą kompiuteryje, gaminyje, įterptajame įrenginyje (pvz., namų maršrutizatoriuje) arba jo modelyje (pvz., kriptosistemos, algoritmo, mikroschemų rinkinio ar net "homunkulo kompiuterio" - mažyčio kompiuterio kompiuteryje, pvz., "Intel" AMT technologijoje). Užpakalinės durys dažniausiai naudojamos siekiant užtikrinti nuotolinę prieigą prie kompiuterio arba gauti prieigą prie paprasto teksto kriptografinėse sistemose. Iš ten jis gali būti naudojamas prieigai prie privilegijuotos informacijos, pavyzdžiui, slaptažodžių, kietųjų diskų duomenims sugadinti ar ištrinti arba informacijai perduoti autsaiderių tinkluose.

Gyvenimai priklauso nuo šifravimo

Politikai ir toliau ragins uždrausti šifravimą siekiant kovoti su terorizmu ir "apsaugoti vaikus". Tačiau nesuklyskite: Laisva ir demokratinė visuomenė priklauso nuo šifravimo lygiai taip pat, kaip ir nuo žodžio laisvės bei teisės į privatumą.

Anglijos Karalienė Charles'as ir pedofilas Jimmy Saville

Epseino svečiai, tarp kurių yra ir pedofilas Barackas Obama