Nevenkime žodžių PEDOFILAS ir PEDOFILIJA, šiuo mums visiems sunkiu metu

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/nevenkime... 2023-02-09 16:02:00, skaitė 357, komentavo 6

Nevenkime žodžių PEDOFILAS ir PEDOFILIJA, šiuo mums visiems sunkiu metu

Pedofilai nebūtinai dėvi tik žalius, ar kitokios spalvos akinius. Akiniai ne rodiklis, pedofilas žmogus, ar ne pedofilas.

Prasidėjus taip vadinamam naujajam pedofilijos skandalui, kuriame figūruoja Landsbergių bendruomenės narys Kristijonas Bartoševičius, reikia atkreipti dėmesį į vieną dalyką.

Viešojoje erdvėje, ypač nepriklausomoje užsakomojoje ar valstybinio transliuotojo skleidžiamoje informacijoje, kaip įmanoma vengiami žodžiai pedofilas ir pedofilija.

Naujasis pedofilijos skandalas dažniausiai vadinamas „Bartoševičiaus skandalu“.

O pedofilija įtariamas K. Bartošečius pristatomas ne kaip pedofilija įtariamas, o kaip sunkiais nusikaltimais įtariamas asmuo.

Kodėl taip vengiami žodžiai pedofilija, pedofilai?

Nereikėtų apeidinėti tokių žodžių.

Pedofilas – tai psichikos sutrikimų turintis asmuo. Pedofilija – tai liga, iš esmės nepagydoma. Tačiau kaip ne vieną ligą, ją galima kontroliuoti ir gyventi pilnavertį gyvenimą.

Kiekvieno ne pedofilo pareiga padėti pedofilui, reikia atjausti pedofilą, reikia stengtis suprasti pedofilą.

Taip, jei vis tik pedofilas suspėjo padaryti nusikaltimą, jis privalo būti nubaustas ir atlikti bausmę.

Bet po bausmės atlikimo, pedofilas ir vėl taps lygiateisis visuomenės narys ir jam privalo būti sudarytos visos sąlygos gyventi pilnavertį gyvenimą.

Jei reikia, po bausmės atlikimo, toks žmogus turi turėti galimybę daryti ir politinę karjerą, siekti net valstybės vadovo pareigų.

Tačiau ypač svarbu – nereikia bijoti pačių žodžių pedofilas ar pedofilija. Nereikia vengti garsiai kalbėti apie pedofiliją, taip kaip garsiai kalbame apie prostatą ar makštį.

https://youtu.be/dfFX_Y94dTU