Dar viena Lietuvos sėkmė – Armonaitė dalyvavo diskusijoje apie globalias puslaidininkių perspektyvas

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/dar-viena... 2023-02-22 20:45:00, skaitė 304, komentavo 4

Dar viena Lietuvos sėkmė – Armonaitė dalyvavo diskusijoje apie globalias puslaidininkių perspektyvas

A. Armoniatė (galvutė pažymėta violetiniu apskritimu)

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė dalyvavo Rytų Europos studijų centro rengiamoje nuotolinėje diskusijoje apie puslaidininkių pramonės įtaką geopolitiniams procesams ir pasidalins mintimis apie šių pasaulį keičiančių technologijų pramonės kūrimo Lietuvoje perspektyvas.

Diskusijoje su ministre dalyvavo Užsienio politikos tyrimų instituto (JAV) Eurazijos programų vadovas, bestselerio „Chip War: The Fight for the Critical Technology“ autorius Chrisas Milleris, o diskusiją vedė Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto (VU TSPMI) Azijos studijų ir tarptautinės politikos docentas Konstantinas Andrijauskas.

Renginyje buvo aptariamas puslaidininkių vaidmuo Kinijos ir JAV santykiuose bei Rusijos ir Ukrainos kare, mA. Armonaitė pasidalino įžvalgomis apie Lietuvos ambicijas bei technologines ir žmogiškąsias šalies galimybes įsitvirtinti šiame globaliu mastu perspektyviame puslaidininkių sektoriuje.

„Puslaidininkių paklausa pasaulyje yra milžiniška, jie yra šio amžiaus auksas, o mūsų tikslas – kad Lietuva surastų savo nišą šioje strateginėje rinkoje. Neseniai užsimezgęs bendradarbiavimas su Taivanu – tarsi laimėtas loterijos bilietas tam, kad puslaidininkių pramonė taptų tokia pat Lietuvą garsinančia pramonės šaka kaip biotechnologijos ar lazeriai“, - atskleidė A. Armonaitė.