Istorinio susitikimo metu Nausėda informavo Biden, kokios turi būti NATO rytinės sienos

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/istorinio... 2023-02-23 19:53:00, skaitė 365, komentavo 3

Istorinio susitikimo metu Nausėda informavo Biden, kokios turi būti NATO rytinės sienos

G. Nausėdos ir J. Biden susitikimo akimirka. Nuotr. prezidentas.lt

Gerovės valstybės kūrėjas Gitanas Nausėda nuvykęs į Warszawą, kreipėsi į USA prezidentą Joe Biden (Džo Baideną) ir NATO rytinio flango – vadinamojo Bukarešto devyneto – valstybių vadovus.

G. Nausėda susirinkusiems pasakė, kad NATO sąjungininkės privalo padaryti viską, kad Ukraina kaip įmanoma greičiau laimėtų karą prieš Rusiją, nes laikas šiandien yra lemiamas veiksnys.

„Kuo ilgiau trunka šis karas, tuo didesni iššūkiai krinta ant ukrainiečių ir mūsų visų pečių: netenkama gyvybių, tuštėja amunicijos atsargos, priešas telkia sąjungininkus. Jei Rusijai pavyks pasiekti savo tikslų Ukrainoje, brutali agresija tęsis. Neturėkime iliuzijų“, - perspėjo valstybės lyderis.

Vyriškis paragino NATO toliau skubiai teikti Ukrainai visą jai reikalingą ginkluotę ir šaudmenis.

Naudodamasi proga, G. Nausėda padėkojo USA ir asmeniškai J. Biden už lyderystę, teikiant visapusišką pagalbą Ukrainai ir ryžtą teikti ją tol, kol reikės.

Taip pat G. Nausėda dėkojo už USA vaidmenį, užtikrinant Baltijos regiono ir viso NATO rytinio flango saugumą.

„Lietuva visuomet buvo stipraus transatlantinio ryšio ir jo nepakeičiamumo advokatė“, - amerikiečiui atskleidė lietuvis.

Jis akcentavo dar didesnio NATO įsitraukimo ir buvimo regione svarbą.

„Mūsų visų siekis, kad NATO būtų maksimaliai stipri, o jos rytinės sienos – maksimaliai saugios“, - atskleidė G. Nausėda.