VAKARŲ PASAULIO NARKOTIZACIJA: Suomijos jaunimas žudomas su narkotikais – messekame jų pėdomis

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2023-03-20 17:08:00, skaitė 451, komentavo 3

VAKARŲ PASAULIO NARKOTIZACIJA: Suomijos jaunimas žudomas su narkotikais – messekame jų pėdomis

Sulaukę atkurtos Lietuvos 33 gimtadienio įsitikinome, kad nepriklausomybės nelikę nė kvapo, o valstybę valdo žmonės, siekiantys jos galutinio sunaikinimo. Vienas iš baisiausių Lietuvos naikintojų tikslų - žudyti Lietuvos jaunimą su narkotikais ir taip sunaikinti lietuvių tautos ateitį.

Praeitą savaitę Euronews transliavo reportažą iš Suomijos, apie tai, kaip su narkotikais žudomas Suomijos jaunimas. Lietuva seka Suomijos pėdomis, kiek atsilieka, o kur nuves mus šita narkotizacijos beprotybė, mums ne kartą pasakojo JAV Oregono valstijoje gyvenantis lietuvis Valdas Anelauskas (priede).

https://www.youtube.com/watch?v=jFWzG2eT6SA

Euronews rašoma, kad Suomija laikoma pavyzdine šalimi dėl pažangių sveikatos ir švietimo sistemų, mažo nusikalstamumo ir biologinės įvairovės. JT ekspertai jau penkerius metus ją vadina laimingiausia pasaulio šalimi, tačiau už snieguotų kaimelių nuotraukų slepiasi vis didėjanti problema - jaunimo narkomanija. Suomija pirmauja Europoje pagal jaunesnių nei 25 metų amžiaus asmenų mirtingumą. Beveik trečdalis su narkotikais susijusių mirčių 2022 m. įvyko šioje amžiaus grupėje. Narkomanai Suomijoje miršta vidutiniškai dešimčia metų anksčiau nei kitose ES šalyse.

https://twitter.com/i/status/1552625002335420417

Daugelis perdozavimų įvyksta dėl pavojingų mišinių, pavyzdžiui, buprenorfino, benzodiazepinų ir alkoholio. Euronews reporteris Hansas von der Brelie nuvyko į Suomiją, kad pamatytų, kokie veidai slepiasi už nerimą keliančios statistikos.

Mirtis sulaukus 20-ies

Pirmasis jo pašnekovas - Nico. 25 metų vyras prisimena: "Pirmą kartą marihuaną pradėjau rūkyti būdamas 12 metų, o 16-os jau ruošiau opijaus arbatą, paskui atėjo eilė ekstaziui, amfetaminui ir viskam kitam.

Nico prisimena, kiek mirčių jis matė. "Kai man buvo 20 metų, prasidėjo mirčių banga, - sako jis. - Vaikinai krito į kapus kaip obuoliai nuo medžio.

Nico gresia kalėjimo bausmė, kuri bus sumuojama. Jis tai vertina kaip galimybę išsivaduoti iš priklausomybės. Suomijoje gydosi tik apie 20 proc. nuo sunkiųjų narkotikų priklausomų asmenų - palyginti su 70 proc. kaimyninėje Švedijoje.

Suomijoje nebaudžiama už mažą narkotikų kiekio turėjimą "savo reikmėms". Tai leidžia narkodileriams išlikti nebaudžiamiems, nes, policijos teigimu, pareigūnai neturi galimybės kovoti su prekyba narkotikais. Narkodileriai prekiauja mažais narkotikų kiekiais ir turi alibi: "savo reikmėms".

Visame pasaulyje narkotikų diegimo ir žmonių naikinimo su narkotikais metodikos yra tos pačios: pradedama nebaudžiamumu už narkotikus "savo reikmėms", pasakomis apie "lengvus narkotikus", o visas šitas pragaras pasibaigia visų narkotikų legalizavimu ir legalia prekyba parduotuvėse. Šiuo keliu visą distanciją jau nuėjo minėta JAV Oregono valtija.

Mano nuomone, narkotikų diegėjus reikia vyti lauk iš Seimo. Ant kortos - tautos ateitis.

https://ru.euronews.com/2023/03/16/wt-23-eu-ep23-finnish-drug-death

https://viesulas22.blogspot.com/2022/07/fox-news-po-sunkiuju-narkotiku.html

Priedas:

"Fox News": Po sunkiųjų narkotikų dekriminalizavimo Oregone padaugėjo mirčių nuo perdozavimo

AVvXsEhmLAIhOXDmaNNZuUSXrLXRiZcT7bDkqBb7XhWFzZ8_PjDGZIxeob647Gt0I4MpVWT73Kfqfo6AW9uuG7osLHLGN6k29xaPdj10t84P_gj2gX9R6obS-LieZtsgyeGWntaq9xwlxq8FUgryZW0izSF3z-uy5iDLtCDCQ8bddzK0CqkdE8STqg_83UTAXw=w576-h324

Šiandien Lietuvos Seimas, užsiimantis Lietuvos narkotizacija - tautos genocidu, tapo valstybės priešu Nr.1. Tai mano nuomonė, turinti tvirta materialų pagrindą. Esu paskelbęs daugybę straipsnių šia tema, daugybę reportažų rašytojo Valdo Anelausko, gyvenančio labiausiai JAV narkotizuotoje Oregono valstijoje. Šiuose reportažuose atspindėta Oregono valstijos degradacija diegiant narkotikus lygiai tokiais pačiais metodais, kaip tai daro šiandien narkomanų ir iškrypėlių "Nelaisvės" partija Lietuvoje. Priede pateikiu kai kuriuos iš šių straipsnių, kuriuos galima rasti mano bloge www.lebionka.blogspot.com užsienyje ir per VPN Lietuvoje.

https://www.youtube.com/watch?v=j2hvHthgVnY

JAV „Fox News“ laidoje Tucker Carlson Tonight liepos 23 d. kalbėjo Oregono atstovų rūmų narė respublikonė Lily Morgan, kuri papasakojo apie šios valstijos narko-degradaciją. 

2020 m. didžioji dauguma Oregono gyventojų balsavo už tai, kad būtų dekriminalizuotas mažų dozių bet kokių kietųjų narkotikų, įskaitant fentanilį ir heroiną, laikymas. Nuo to laiko valstijoje užfiksuotas rekordinis mirčių nuo perdozavimo skaičius, o Portlando miestas primena vieną didelį narkotikų turgų, rašo "Fox News". Kaip pabrėžia vietos asamblėjos narė Lily Morgan, daugelis dekriminalizavimą suprato kaip signalą, kad narkotikus vartoti galima.

Taigi vien pernai nuo narkotikų perdozavimo mirė mažiausiai 107 000 amerikiečių. Tikriausiai pažįstate žmogų, kurio šeima nuo to nukentėjo. Daugeliu atvejų tai buvo fentanilis. Į šią problemą niekas niekada rimtai nežiūrėjo. Vos prieš kelerius metus, finansuojant George'ui Sorosui, Oregono valstija nusprendė legalizuoti fentanilį ir kitus narkotikus. Kas nutiko toliau? "Fox" korespondentas Danas Springeris pasakoja naujausias žinias.

Portlando gatvės - tai narkotikų turgus po atviru dangumi. Atrodo, kad visur yra žmonių, išgyvenančių krizę. Oregono rinkėjai tikėjosi kitaip. 2020 m. jie didele balsų dauguma priėmė pirmąjį valstybės mastu įstatymą, kuriuo dekriminalizuojamas nedidelio kiekio bet kokių sunkiųjų narkotikų: metamfetamino, heroino ir net fentanilio laikymas. Idėja buvo gydyti, o ne įkalinti.

Tačiau praėjusiais metais, praėjus 15 mėnesių nuo eksperimento pradžios, Oregone nuo perdozavimo mirė 1074 žmonės - daugiau nei bet kada anksčiau. Portlande įvykdyta rekordiškai daug žmogžudysčių - daugelis tai sieja su narkotikų rinkos perskirstymu.

Šiandien su mumis kalbasi Oregono Atstovų Rūmų narė Lily Morgan. Labai dėkojame, kad skyrėte mums laiko, Lily Morgan. Tai visai neatrodo gailestinga.

LILY MORGAN, Oregono Atstovų Rūmų narė: Taip ir yra. Leisti žmogui likti gatvėje su savo priklausomybe nėra gailestinga. Jie nelaimingi, ir mes turime geriau jiems padėti.

Taigi ši priemonė buvo prastumta vardan užuojautos. Sakoma, kad karas su narkotikais yra blogas. Manau, kad dauguma žmonių manė, jog karas su narkotikais vyksta ne taip, kaip buvo numatyta. Bet tai skamba kaip kažkoks košmaras! Kaip manote, kaip tai supranta Oregono gyventojai, paprasti rinkėjai?

LILY MORGAN: Žinoma, kad taip! Oregono rinkėjams buvo pasakyta, kad baudžiamojo teisingumo sistema nėra tinkamas sprendimas priklausomybių turintiems žmonėms. Jie sakė: "Priimkite šį įstatymą ir žmonės gaus gydymą." Problema ta, kad gydymui neskirta pinigų, o mes negydome!

Nėra jokios atskaitomybės, nėra jokių paskatų žmonėms gydytis. Todėl žmonės miršta, miršta gatvėse, o teisėsaugos ir greitosios pagalbos darbuotojai nepajėgia susidoroti su tokiu perdozavimo atvejų skaičiaus padidėjimu. Ir mums tikrai reikia kaip nors pakeisti politiką. Mums nepavyko.

Taip, žinoma! Gydymas nėra labai veiksmingas. Norėčiau, kad tai būtų veiksminga, bet taip nėra. Ar galima ištaisyti padėtį?

LILY MORGAN: Už šią priemonę balsavo rinkėjai, o nuo 2021 m., kai ji buvo įgyvendinta, yra skirtas finansavimas. Birželio mėnesį Oregono sveikatos tarnybos elgesio sveikatos paslaugų direktorius mums pasakė, kad tai yra eksperimentas ir dar turime palaukti. Tik šį mėnesį gydymo organizacijoms buvo išsiųsti pinigai. Deja, sistema vis dar turi trūkumų. Ir nors neturime sistemos, kuri teiktų visas paslaugas, lydėtų ir kartu reikalautų iš žmonių atsakomybės ir galėtų pasakyti: "Tu nori kažko geresnio gyvenime, tu nenori likti tokioje situacijoje"...

Taip.

LILY MORGAN: Tačiau dabar viskas vyksta taip, kad sistema skatina žmones likti tokioje padėtyje, kokioje jie yra. Mirties atvejų ir perdozavimo atvejų vis daugėja.

Ir vis dėlto Portlandas yra toks gražus, toks nuostabus miestas. Bet atrodo, kad jis tiesiog naikinamas... Ar tai tiesa? Ar kada nors buvote Portlande? Ar jos būklė tikrai tokia baisi, kaip atrodo?

LILY MORGAN: Aš nesu Portlande, gyvenu pietų Oregone, už keturių valandų kelio į pietus nuo Portlando. Tai veikia ir mus. Visas Oregonas kenčia nuo padidėjusio fentanilio srauto. Valstijos policija praneša, kad vien 2021 m. konfiskuota daugiau kaip 482 000 fentanilio dozių. Praėjusiais metais jų buvo tik 27 000. Taigi jie desperatiškai ieško daugiau fentanilio.

Tačiau dekriminalizavimas iš esmės pasiuntė žinią, kad narkotikus vartoti galima ir nebūtina ieškoti pagalbos. Jei nenorite laikytis receptų, už tai atsakomybė nekyla. Pagalbos kreipėsi mažiau nei 4 proc. asmenų, gavusių teismo šaukimą dėl narkotikų laikymo. Dar mažiau jų kreipėsi dėl gydymo.

Taip... Esu linkęs aiškinti žmonių motyvus į gerąją pusę. Bet tai neveikia, ir aš tikiuosi, kad jūs jį ištaisyti, nes valstybė yra puikus! Lily Morgan, esu dėkinga, kad šiandien skyrėte laiko. Ačiū!

LILY MORGAN: Ačiū.

Transliacijos data - 2022 m. liepos 21 d.

Liepos 20 d. gerb.Valdas Anelauskas man parašė iš Oregono:

Dabar mūsų mieste vyksta pasaulio lengvosios atletikos čempionatas, kuriame dalyvauja tūkstančiai iš įvairių šalių atvykusių sportininkų bei žiūrovų, na tai tiesiog net sunku man įsivaizduot, ką jie galvoja, matydami šiame mieste irgi tūkstančius valkatų, kurių palapinės čia dažnai stovi tiesiai ant šaligatvių. Arba ką jie gali pagalvot apie narkotikų parduotuves, kurių yra po kelias kiekvienoje gatvėje, ir daugybę visokių kitų panašių Amerikos „grožybių“... Amerikos, kuri siekia valdyt visą pasaulį! Amerikos, kuri dabar kariauja prieš Rusiją vargšų ukrainiečių rankomis...  

PRIEDAS

https://lebionka.blogspot.com/2020/11/oregonas-soroso-vartai-i-pragara-kaip-i.html

Oregonas – Sorošo vartai į pragarą. Kaip į narkotikų legalizavimą reagavo vietos spauda ir Oregone gyvenantis lietuvis rašytojas Valdas Anelauskas

 GettyImages_1175341710.0.webp

Oregono gyventojai lapkričio 3 dieną balsavo už tai, kad būtų dekriminalizuotas mažo kiekio stipriųjų narkotikų laikymas asmeniniams tikslams. Už tai balsavo 58,5 proc., prieš - 41,5 proc. Nuo šiol žmonėms, pas kuriuos bus rastas nedidelis kiekis heroino, kokaino, metamfetamino, ekstazi, LSD, psilocibino, metadono ir oksikodono, gaus $100 baudą. Jie turės galimybę atlikti medicinos tyrimą. Be to, įstatymo projektas sumažina baudas baudžiamosiose bylose už disponavimą dideliu kiekiu narkotikų ir numato dalies mokesčio, gaunamo iš valstijoje legalizuotos marihuanos pardavimo, skyrimą narkomanų paramos programoms.

UJFK7WXFEJE7JN2A3X7EA3IN4E.jpg

Valstijos narkotizacija užsiėmė aljansas „Measure 110“. Jų propaganda skelbė, kad dėl Amerikos narkotikų politikos kalėjimuose yra daugybė žmonių, kuriems reikia gydymo, o ne įkalinimo. Pagrindiniu šio šetoniško aljanso rėmėjų buvo Džordžas Sorošas. Jis yra „Measure 110“ valdybos narys, o pilietis charakteringa pavarde Peter Zuckerman yra šios organizacijos menedžeris. Jis narkotikų dekriminalizaciją pavadino „dideliu žingsniu pirmyn“. „Šiandien yra didelė šventė, bet darbas dar nesibaigė“, - sakė Zuckermanas.

Lapkričio 3 d. Marihuanos vartojimo legalizavimą taip pat palaikė dar penkios JAV valstijos: asmeniniam naudojimui Arizonoje, Montanoje, Naujajame Džersyje ir Pietų Dakotoje bei medicinos reikmėms Misisipėje.

02.jpg

Kartais moliūgai virsta galvomis, o galvos - moliūgais!

Valdas Anelauskas man vakar laiške parašė:

„Anądien viena akimi stebėjau rinkimų rezultatus, o kita internete ieškojau kokių dar ginklų artimiausiu metu reikėtų įsigyt. Dabar jau nieko kito ir nelieka. Teks gyvent, kol gyvi, na o jeigu jau, kaip sakoma, š. įlėks į ventiliatorių, tai bent stovėt tada iki galo ir numirt stovint, ne klūpant... Kai zombiai gaujomis ims puldinėt, net ir pats geriausias ginklas, žinoma, nepadės ...O pulti tai tikrai puls. Galiu įsivaizduot, kiek narkomanų dabar atsiras Oregone. Vienintelė valstija, kurioje bus legalūs visi narkotikai! Važiuos į čia iš visos Amerikos.

Juk dar ir "stebuklinguosius grybelius" dabar legaliai galės čia naudot, nuo ko būtent į zombius jie ir virsta. Taip kad metas rimtai apsiginkluoti, visiems atvejams... Beje, dar galiu pridėt, kad narkotikų dekriminalizavimo (legalizavimo) referendumą Oregone finansavo Sorošas su jūsų "mylimuoju" Cukerbergu, skyrę tam daugiau nei keturis milijonus dolerių, ką dabar net BBC atvirai pripažino, štai straipsnis: 

https://www.bbc.com/news/world-us-canada-54809825

Na o "grybukų" legalizavimą tai prafinansavo kažkoks kitas, irgi, atrodo, iš Vengrijos kilęs žydas, muilo gamintojas Dovydas Bronneris: 

https://en.wikipedia.org/wiki/David_Bronner

Taip kad viskas aiškiau, negu aišku. Kol kas aišku, o kaip toliau bus nežinau... VALDAS

Aš paprašiau gerbiamą Anelauską plačiau nušviesti įvykius Oregone. Lauksiu iš jo žinių. Skaudu stebėti ką Deep State padarė iš baltos, darbščios ir kūrybingos amerikiečių Tautos. Neleiskime įvairioms išgamoms, per sufalsifikuotus rinkimus patekusioms į Seimą, to padaryti su lietuvių Tauta!

Nuorodos:

https://www.oregonlive.com/politics/2020/11/oregon-decriminalizes-possession-of-street-drugs-becoming-first-in-nation.html

https://www.oregonlive.com/politics/2020/10/backers-put-millions-behind-nations-first-bid-to-decriminalize-possession-of-heroin-meth-other-street-drugs.html

https://www.vox.com/policy-and-politics/2020/11/3/21546635/marijuana-legalization-ballot-measures

https://lebionka.blogspot.com/2018/11/lietuvos-narkotizuotoja-ausrine.html