RASA JUKNEVIČIENĖ: Yra ir tokia Lietuva

Autorius: Rasa Juknevičienė Šaltinis: https://www.facebook.com/rasa.... 2023-03-21 15:56:00, skaitė 257, komentavo 1

RASA JUKNEVIČIENĖ: Yra ir tokia Lietuva

Yra ir tokia Lietuva. Ji visada tokia buvo, nuo pat Nepriklausomybės atkūrimo - Brazausko ir Landsbergio.

Ta, kurios pavyzdį čia įsidėjau, iš Brazausko:

Šiaip Lietuvai labai reikia tikros, vakarietiškos kairės, tikrų socialdemokratų. Ne dviveidžių, kaip šis. Nemyli jis tų ukrainiečių, tik nedrįsta viešai to sakyt.

Labai džiaugiuosi, matydama pokyčius Vilniaus rajone, man atrodo, kad ten gali gimti ir kitokia socialdemokratinė kairė. Vakarietiška, o ne Brazausko. Be neapykantos. Matysim.

Per gražius šios kadencijos Seimo Kovo 11-osios minėjimus džiaugiasi širdis, tačiau kyla pavojus, kad po Nepriklausomybės gimusiems žmonėms gali susidaryti įspūdis, jog viskas buvo taip paprasta! Susirinkom, gražiai pabalsavom, apsigynėm (visi), ramiai įstojom į NATO ir ES…

Bet aš žinau, kad ne, nebuvo taip.

Neapykanta, kuri dabar liejasi per kraštus iš janutienių ir orlauskų, buvo pagimdyta pirmosiosiomis Nepriklausomybės valandomis.

Už manęs Aukščiausioje Taryboje sėdėjo irgi tuometinėje provincijoje išrinktos kompartijos šulai su Brazausku priešakyje. Man, jaunai sąjūdietei iš Pasvalio, akys buvo pilnos siaubo, kai išgirdau jų pašaipas, pagiežą ir pyktį. Gyvenant toliau nuo Vilniaus, iki Kovo11-osios man atrodė, kad ir jie už Nepriklausomybę. Bet supratau, kad balsavo priversti aplinkybių, jog kitaip negali.

Landsbergio adresu pyktis ir neapykanta liejosi laisvai. Jie suorganizavo parašų rinkimą, kam AT pirmininku išrinko ne Brazauską. Po kaimus buvo paleisti bjaurūs melai apie vilas Šveicarijoj. Kolūkių pirmininkai šaipėsi: “Ar leistumėt savo dukterį už muzikanto?” Suprask, ne tas tapo Lietuvos vadovu.

Visa tai tęsiasi.

Tiesiog nepaaiškinama neapykanta.

Net Rusijos karo prieš Ukrainą akivaizdoje. Daug natūralios baimės, kurioje yra ir tyčia skleidžiamų žinių, kad valdžia turi tupėti tyliai, kad Landsbergiai prisidėjo provokuodami Putiną…

Todėl prorusiškumas, tegu ir kiek pridengtas, nebuvo priežastis nebalsuoti už tokius kandidatus ir šiuose rinkimuose. Daliai žmonių gal net atvirkščiai, buvo signalas balsuoti.

Ypač mano kartai, tai, kuri dabar tarp 50 - 70 ir aplinkui. Jos žodis dar gerą laiko tarpą lems nemažai, ypač regionuose.

Šios kartos Brazausko socialdemokratija yra visiška priešingybė vakarietiškai socialdemokratijai, kurią matau Europos Parlamente ir kuriai LGBT bendruomenė nėra baubas, kuriai Stambulo konvencija tikrai nebaisi ir kuriai labai daug kas yra kitaip.

Pasikeis kartos, pasikeis ir socialdemokratija.

Gerai jau vien tai, kad jie galbūt susigrąžins rinkėją iš uspaskichų ir karbauskių. Tad belieka palinkėti sėkmės