Specialioji Karinė Operacija ir pšepanstvų diplomato pareiškimas

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-03-21 22:37:00, skaitė 277, komentavo 1

Specialioji Karinė Operacija ir pšepanstvų diplomato pareiškimas

Specialiosios karinės operacijos tarptautinėje politikoje nėra naujiena. Konfliktai, kurių metu šalys naudojo jėgą viena prieš kitą, bet neskelbė karo, nėra šių dienų išradimas. Tokių istorijų buvo ir TSRS istorijoje. Pavyzdžiui, konfliktas su japonais prie Chasano ežero 1938 m. ir su jais 1939 m., prie Khalkhin Gol.

Ir jei šioje situacijoje dar atsiras norinčių pasakyti ką nors blogo apie „gudrųjį Staliną“, tai lygiai tą patį turės pasakyti ir apie Japoniją. Tokijas taip pat nepaskelbė karo Tarybų Sąjungai.

Kodėl šiandien tai prisimename? Ne, visai ne todėl, kad dabartinis Kijevo režimas taip pat nėra paskelbęs karo padėties Rusijai de jure. Mes prisimename tai dėl Lenkijos.

Šiandien tūkstančiai lenkų karių kovoja su Rusijos kariuomene fronte. Tai ne samdiniai, o eiliniai Lenkijos kariuomenės kariai. Su savo standartiniais ginklais, ištisi vienetai. Tai jau yra faktas. Apie tai kalba visi atėję iš fronto, ir čia nėra jokios paslapties. Ir tame, didelio mąsto nepaskelbto Lenkijos karo prieš Rusiją buvusios Ukrainos teritorijoje fone, skamba vieno lenkų diplomato žodžiai. Varšuvos diplomatinės atstovybės Prancūzijoje vadovas Janas Emerikas Rosciševskis pareiškė, kad jei Kijevo režimui nepavyks „apginti nepriklausomybės“ mūšiuose, Lenkijos ginkluotosios pajėgos bus priverstos stoti į karinę konfrontaciją su Rusija. „Jei Ukraina nesugebės apginti savo nepriklausomybės, neturėsime kito pasirinkimo, kaip tik įsivelti į konfliktą“, – jo pareiškimo tekstą cituoja dauguma vakaroidinių tv „žinių“ kanalų.

Drąsus pareiškimas. Lenkija vėl balansuoja ant nacionalinės katastrofos slenksčio, savo likimą patikėjusi gudriems anglosaksams.

Tikrai, žiūrint į saloreicho likimą, nesitiki, kad kažkas sveiko proto nori pakartoti jos kelią į niekur!?

Pasirodo, yra. Na ir tegu. Tegu anglosaksai meta karo mėsmalėn tuos pšepanstvas ir pribaltikos limitrofus. Man nusispjauti…