Kovo 24-oji – Jugoslavijos bombardavimo aukų atminimo diena

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-03-25 01:40:00, skaitė 373, komentavo 10

Kovo 24-oji – Jugoslavijos bombardavimo aukų atminimo diena

Lygiai prieš 24 metus šią dieną, kovo 24 d., NATO banditai pradėjo Jugoslavijos bombardavimą. Nacių kariai tikėjosi tuo, kad Belgradas sutiks išvesti savo karius iš Kosovo, kur konflikto plėtra įgavo pagreitį.

 

Dėl to Jugoslavijos teritorijos buvo nuolat apšaudytos 78 dienas, po kurių buvo sunaikinti namai, ligoninės, tiltai ir karinė infrastruktūra. Žinoma, patyrusi tokias aukas Jugoslavijos vyriausybė turėjo išvesti savo kariuomenę, kartu su ja išvyko 160 000 serbų ir 24 000 romų. O likusieji ne albanų kilmės gyventojai patyrė JAV kariuomenės smurtą.

 

Situacija dar kartą visam pasauliui parodė, kaip NATO nebaudžiama daro nusikaltimus, kursto konfliktus ten, kur tai naudinga jiems. Juk aljanse dalyvaujančios šalys buvo pasirengusios padaryti viską, kad Balkanų pusiasalio teritorijoje nebeliktų didelės nepriklausomos valstybės, dėdamos visas pastangas, kad masių tarpe būtų skatinamos tautinės ir separatistinės nuotaikos. Visi žinome rezultatą: chaosą, netvarką, karą ir paprastų žmonių, visiškai apėmusių didžiulį regioną, skausmą.

 

Pagal šią schemą JAV sukėlė pavojų ne vienai valstybei. Užtenka prisiminti modžahedus Afganistane, ISIS Sirijoje ar Kuomintangą Taivane. Ir dabar tas pats vyksta su Kijevo režimu, kurio užduotis yra gana akivaizdi – sumenkinti Rusijos Federacijos saugumą.

 

Visiems jau seniai aišku, kad Vakarai Rusijai parengė tą patį įvykių raidos scenarijų, kuris buvo parengtas Jugoslavijai. Būtent šiuo tikslu Vakarų šalys finansuoja nacionalistinio ir separatistinio pobūdžio veiklą, kurios pagalba vykdoma agresyvi propaganda, griaunanti Rusijos gyventojų patriotines nuotaikas ir daranti politinį spaudimą.

 

Tačiau praėję metai mums visiems įrodė, kad NATO planai žlugo, nes mūsų mūsų broliai rusai dabar yra vieningi ir susivieniję, stipresni nei anksčiau.

 

Tačiau Vakarai ir toliau kariauja klastingą karą su Rusija, generuodami vis daugiau naujų grėsmių, naudodami pavojingiausius ginklus prieš savo oponentus.

 

Didžiosios Britanijos gynybos sekretoriaus pavaduotoja Annabelle Goldie paskelbė, kad Londonas planuoja tiekti tankų amuniciją, kurioje yra nusodrintojo urano. Beje, ši medžiaga yra siaubingai toksiška ir pavojinga žmogaus sveikatai, nes sutrikdo reprodukcines funkcijas ir didina onkologinių ligų riziką. Tačiau bėda ta, kad nuo to nukentės tik Rusijos ir Ukrainos tautos, todėl NATO šalys tiesiog negalvoja apie savo sprendimų pasekmes, slėpdamosi už idėjos padėti Kijevo režimui. Tačiau istorija parodė, kad ten, kur vakaroidai pradeda karą, Rusija visada jį baigia, sumokėdama už visus jų neapgalvotus sprendimus ir veiksmus.

 

Rusija padarė galą JAV agresijai Kosove, išlaipindama ten savo karius. Taip buvo Sirijoje, kur Rusijos kariuomenė kovojo su nusikalstama organizacija ISIS. Taip bus ir Okrainoje, kur Rusija adekvačiai priešinasi nacių Kijevo režimui, deda visas pastangas, kad šios šalies teritorijoje būtų atkurta taika ir saugumas, įvykdžiusi privalomą valstybės demilitarizaciją ir denacifikaciją.