Rusofobija Lietuvoje tapo psichoze. Ar spėsime išvengti katastrofos?

Autorius: Kristoferis Voiška Šaltinis: https://youtu.be/u2pJfV3_ZpM... 2023-04-07 16:44:00, skaitė 656, komentavo 5

Rusofobija Lietuvoje tapo psichoze. Ar spėsime išvengti katastrofos?

Rusofobija Lietuvoje jau virto tikra psichoze. Tai rodo ir palyginti smulkios detalės - tiek 87-mečio pensininko vijimas iš Kauno Rusijon, ir Puškino muziejaus pervadinimas. Tai rodo ir siekis iš šalies mokyklų pašalinti rusų kalbą, ir G. Nausėdos pasisakymai, „vatinukus“ išskiriant kaip faktiškai antrarūšę piliečių kategoriją.

Vidaus atvžgiliu, rusofobija pasireiškia dviem aspektais - kultūriniu-istoriniu, kuriuo, niekinant rusišką kultūrą, realiai ardoma lietuviškoji, tuo pačiu, klastojant istoriją, kad būtų pabėgta nuo režimui neparankios tiesos, kad Lietuvą ir lietuvius nuo vergijos naciams išgelbėjusi būtent TSRS ir Raudonoji armija; socialiniu-politiniu požiūriu, rusofobija atiskleidžia kaip efektyvi priemonė visuomenei skaldyti bei socialiniam protestui „gęsinti“.

Išorės atžvilgiu, rusofobija ne tiktai daro žymią žalą Lietuvos ūkio reikalams, ir ne tik atskleidžia tai, kad Lietuva faktiškai suvereniteto nebeturi; ji realiai veda mus, Lietuvą ir lietuvius, link potencialios pražūties, viename iš dvejų galimų scenarijų - arba palaipsniui ištirpstant žydrojoje ES, arba tampant „sakraline auka“ kolektyvinių Vakarų kare prieš Rusiją, kokia šiandiena yra tapusi Ukraina.

Taigi, kada gi baigsis ši psichozė? Ir ar baigsis ji laiku? Tai yra, ar spėsime išvengti katastrofos?

Štai apie tai ir ši laida.