„Leopardai“ dega kaip degtukai

Autorius: Anonimusas Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2023-05-03 06:21:00, skaitė 699, komentavo 4

„Leopardai“ dega kaip degtukai

Vokiečių tankai "Leopard" be abejo tikrai nusipelno didžiausio dėmesio SKO (spec. karinė operacija) zonoje. Tačiau pasirodo, kad ir jie kuo geriausiai dega. Vokiečiai suvokė, kad pas rusus  yra kaip minimum trijų rūšių ginkluotė tokių tankų likvidacijai. 

Rusijos ginkluotųjų pajėgų žinioje yra keletas būdų, kaip likviduoti į Okrainą atsiųstus vokiečių tankus „Leopard“. „Bild“ žurnalistai nusprendė apie tai papasakoti savo skaitytojams. Ir tame yra kažkoks-tai ypatingas cinizmas... Iš pradžių Vokietijai buvo aiškinama, kad siusti tankus į okrainą yra būtina. O dabar jau sakoma, kad jie vis tiek bus sutrinti į dulkes.

Užmušti "Leopardą"

Straipsnio "Bilde" autorius Bjornas Stritcelis rašo, kad yra bent trijų rūšių ginkluotė, kuri gali tapti vokiečių tankų žudiku. Tai yra prieštankinės valdomos raketos, minos ir, tiesą sakant, rusiški tankai. Stritcelis mano, kad „didžiausia grėsmė "Leopardams" yra modernios prieštankinės valdomos raketos“.

Reikalas yra tame, kad, pagal Bjorno versiją, nauji rusiškų raketų modeliai buvo kaip tik ir sukurti tam, kad nukalti tokius tankus kaip „Leopard-2“: „Valdomų raketų su tandeminiu kumuliatyviniu užtaisu pramušamoji galia kartais viršija vieną metrą šarvuoto plieno“.

PTRK "Kornet"; šaudo iki 10km; pramuša virš metro plieno; numuša skrendanti iki 900km/h greičiu taikinį

O jei jau kalbėti apie minas, tai rusams užtenka ir TM-62, kad sunaikintų vokiečių tankus. O jeigu neužteks, tada bus panaudojamos labiau tobulesnės versijos, tęsia autorius.

Na o vokiškų "Leopardų" priešininkais taps rusiški tankai T-72B3, T90A/S/M arba T-80BVM. Jie aprūpinti galingomis taikymo sistemomis ir, besąlygiškai, yra tikrai idealūs konkurentai „Leopardams“. O naujausioms 2A46 raketos nieko nereiškia pramušti „Leopard-2“ šarvus, priduria Bjornas.

Verta paminėti, kad, remiantis oficialiais duomenimis, Rusijos ginkluotosios pajėgoms teks sudeginti 13 „Leopard-2A4“ iš Lenkijos, daugiau nei šimtą „Leopard 1A5“ iš Vokietijos, Olandijos ir Danijos. Be to dar po aštuonis Leopard 2A4 į Okrainą buvo atsiųsta iš Kanados ir Norvegijos, šeši iš Ispanijos, 18 iš Vokietijos ir trys iš Portugalijos.

Iškart po „Leopardo“ susišyko „Gepardas“ padarė gėdą: rusai per sekundę išdrabstė šitą stebuklingą NATO ginklą.

Reikia pažymėti, kad vokietis Bjornas išvardijo ne visus būdus, kaip susidoroti su bet kokios "Leopard" modifikacijomis.

Rusijos kariuomenės vykdoma specialioji karinė operacija (SKO) parodė svarbų nepilotuojamų skraidančių aparatų (BPLA) vaidmenį vykdant karo veiksmus. BPLA naudojami žvalgybai, ugnies koregavimui, naikinant priešo gyvąją jėgą ir techniką. Ypač gerai save pateisino sklandantis sprogmuo BPLA-kamikadzė "Lancet", sukurtas rusiškoje kompanijoje  "ZALA AERO".

BPLA-kamikadzė "Lancet"

Chersono rajone „Lancetais“ balandžio pabaigoje vos per vieną dieną buvo sunaikinti keturis zenitinio komplekso S-300 paleidimo įrenginiai. Skraidantis aparatas BPLA "Lancet'' sugebėjo pataikyti ir į išgirtąjį savaeigį zenitinį kompleksą „Gepard“. Rusijos ginklas per sekundę ištaškė šitą “stebuklingąją” NATO techniką.

Anksčiau insaideris pranešė, kad vokiečių "Leopardas" visai nešlovingai užbaigė savo egzistavimą, dar net nesudalyvavęs kariniuose veiksmuose. Telegram-kanalas „Resident“, žinomas savo insaidais iš Okrainos prezidento kanceliarijos, pranešė, kad Okrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas Zalužnas raportavo klounui Zeliai „apie prastą vakaroidų tiekiamos technikos kokybę iš paskutiniųjų partijų". Blogeris dar patikslino, kad: „Keli „Leopard“ tankai sugedo jau per pirmąją obkatkę".

Žurnalistas ir deputatas Andrejus Medvedevas pakomentavo internete pasirodžiusį sunaikintos technikos vaizdelį savo „Telegram“ kanale: „Labai gera nuotrauka. Ji aiškiai parodo, kad vakarietiška technika nėra stebuklingas ginklas. Ir ji visiškai lengvai išvedama iš rikiuotės". Tačiau jis atkreipė dėmesį, kad tokiam rezultatui pasiekti reikalingas kompetentingas žvalgybos, dronų operatorių, radijo perėmimo, elektroninių kovos priemonių (REB) darbas.

,