Lenkijos valstybinis apdovanojimas įteiktas putinistui Valdemarui Tomaševskiui ir autonomininkui Stanislovui Peško

Autorius: Gediminas Kazėnas Šaltinis: https://www.facebook.com/gkaze... 2023-05-06 16:19:00, skaitė 289, komentavo 1

Lenkijos valstybinis apdovanojimas įteiktas putinistui Valdemarui Tomaševskiui ir autonomininkui Stanislovui Peško

Lietuvoje buvo švenčiama polonijos diena ir Lenkijos premjeras ją šventė ne kur kitur, o lenkų kresuose, Vilniuje, ta proga apdovanodamas polonijai nusipelniusius asmenis. Kažkaip mūsų žiniasklaidoje tas dalykas buvo nutylėtas, tačiau man tylėti dėl to yra dar sunkiau ....

Buvo visur plačiai ir garsiai ištrimituota, kaip atvykęs Lenkijos premjeras skelbė, kad Lietuvos ir Lenkijos santykiai yra geriausi istorijoje. Tačiau nutylėjo, kad tą pačią dieną, toj pačioj salėj sėdint Lietuvos premjerei Ingridai Šimonytei, Teisingumo ministrei Evelinai Bobrovolskai ir Kultūros ministrui Simonui Kairiui ir jų akivaizdoje įteikė Lenkijos valstybinį apdovanojimą putinistui Valdemarui Tomaševskiui ir autonomininkui Stanislovui Peško !!!

Tikras vasalo/vergo elgesys. Ponas su botagu rėžė ir baudžiauninkas nuolankiai tyli ...

Nenorėčiau ir sunku įsivaizduoti, kaip turėjo jaustis ten sėdintys mūsų valdžios atstovai .... Dobrovolska gal turėjo jaustis ir visai patogiai. Šiame kontekste prisiminkime, kaip daug džiugesio mūsų žiniasklaidoje buvo, kai Vilniaus rajono mero rinkimuose Robertas Duchnevič nugalėjo tomaševskininkų atstovą. Tuo tarpu naujasis Lenkijos ambasadorius, su garsia lietuviškos giminės pavarde Radziwiłł, susikvietęs Lietuvos lenkų visuomenininkus ir politikus arčiausiai savęs pasisodino ne ką kitą, o Tomaševskį, Nakevičių ir kitus LLRA atstovus. O naujasis Vilniaus rajono meras buvo pasodintas kažkur ten per vidurį ... Turbūt vadovaujantis diplomatiniu protokolu aiškiau pasakyti „kas yra kas“ nebebuvo įmanoma.

Mūsų strateginis partneris eilinį kartą pakišo mums kiaulę.

Gal Andrius Tapinas galėtų čia kažką pasakyti ????