Nausėda: Ukraina turi laimėti ir tapti Europos Sąjungos dalimi

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/nausedauk... 2023-05-10 15:39:00, skaitė 469, komentavo 9

Nausėda: Ukraina turi laimėti ir tapti Europos Sąjungos dalimi

Gerovės valstybės kūrėjas Gitanas Nausėda gegužės 9 d. Europos dienos proga pasveikino parodos „Lietuvos kelias į ES: istorinis apsisprendimas“ atidarymo dalyvius.

Šalies vadovas sveikinimo kalboje akcentavo, kad Europos diena simbolizuoja taiką ir vienybę, kurios Europoje buvo kuriamos dedant milžiniškas pastangas, o taikos Europoje pagrindas – bendrų sprendimų paieška.

Prieš 20 metų, 2003-iųjų gegužę, istoriniame referendume lietuviai išreiškė valią tapti Europos Sąjungos dalimi.

Pasak valstybės lyderio, jau tuomet supratome, kokia mums svarbi glaudi bendrystė su kitomis Europos tautomis.

„Šiandien esame matomi ir girdimi Europoje esminiais europinės politikos klausimais, ar tai būtų paramos telkimas su agresore kovojančiai Ukrainai, Europos istorinės atminties klausimai, agresijos nusikaltimų įvertinimas, energetinė nepriklausomybė ir sienų stiprinimas, ar transatlantinės partnerystės puoselėjimas“, - pasakė G. Nausėda.

Vyriškis pabrėžė, jog šiandien ukrainiečių tauta kovoja už pamatines Europos vertybes ir laisves.

„Ukraina turi laimėti ir tapti Europos Sąjungos dalimi. Todėl turime kalbėti apie Europos Sąjungos plėtrą ir Europos vienijimosi proceso užbaigimą“, - atskleidė šalies vadovas.

G. Nausėda Europos dienos proga visus kvietė ir toliau nepailstamai kurti ir stiprinti Europos namus, sugebančius apginti europietiškas vertybes, demokratijos principus, žmogaus teises ir laisves.