Savitarnos kasos - dar viena senelių diskriminavimo forma

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2023-05-10 16:24:00, skaitė 659, komentavo 5

Savitarnos kasos - dar viena senelių diskriminavimo forma

Lietuva yra unikali valstybė ne tik todėl, kad į valdžią čia surinkti bukolaurai, korupcionieriai, iškrypėliai ir narkomanai, ne tik todėl, kad šie nevėkšlos sugebėjo suš... valstybės santykius su visais kaimynais, pasiekti didžiausius infliacijos, skurdo, alkoholizmo, narkomanijos ir kt. rodiklius, bet išsiskiria zoologine neapykantą senelių atžvilgiu, kurie turi mažiau teisių, ko gero, negu šunys ar katės.

Seneliai Lietuvoje yra diskriminuojami pabėgėlių atžvilgiu, ką pripažino Socialinių reikalų ir darbo ministerija, o dabar jų teisės nepalyginamai mažesnės negu iš Ukrainos atvykusiųjų, kurie nenori kovoti už savo Tėvynę, o mieliau sėdi ant sprando nupuišusiems lietuviams. Jiems daug kas tiekiama nemokamai Lietuvos piliečių sąskaita. Pvz. atvykėliai gauna nemokamus vaistus, kuriems kompensacijos Lietuvos senoliams šiais metais ženkliai sumažintos. Ukrainiečiams pirmenybė tiekiama ir gydymo įstaigose, kurių darbą ir taip niokoja bukaprotis sveikatos ministras. 

Savitarnos kasos - pasityčiojimas iš senelių

Dar viena problema su kuria susiduria Lietuvos pagyvenę žmonės - prekyba, kur prekybos tinklai, vaikydamiesi papildomo pelno ir nenorintys mokėti lietuviams jų uždirbamų atlyginimų (kainos Lietuvoje susilygino su Vakarų Europos kainomis, o mokami atlyginimai yra kelis kartus mažesni), bevelija, kad pardavėjų funkcijas perimtų patys pirkėjai.

Jaunimui ar perkantiems kelias prekes, tai ne problema, o blogai matantiems senyviems žmonėms tai jau tikras išbandymas. Ši praktika jau diegiama daugelyje prekybos tinklų. 

"IKI" prekybos tinklo generalinei direktorei išsiunčiau skundą dėl prekybos organizavimo, kuris diskriminuoja senelius:

Iki Lietuva Generalinei Direktorei Nijolei Kvietkauskaitei
Pilaitės pr. 42, LT-06222 Vilnius.
http://www.iki.lt  info@iki.lt

Pil. Algimanto Lebionkos

SKUNDAS

30 metų mano ir „IKI“ tinklo „vizija“ (Mėgstamiausia parduotuvė šalia jūsų) sutapo: tai buvo artimiausia nuo mūsų namų ir pilnai tenkinanti mūsų šeimos poreikius parduotuvė. Aš kalbu apie jūsų tinklo „IKI“ parduotuvę Antakalnio 50, Vilniuje.

Pastaruosius kelis metus aptarnavimo kokybė ir kultūra šioje Jūsų parduotuvėje degraduoja. Greta daugumos tikrai gerų kasininkų radosi keli neadekvatūs darbuotojai, o didžiausia problema – savitarnos diegimas.

Aš atstovauju „senjorų“ kategorijai. Dėl regėjimo problemų, silpstant akies lešiuko akomodacijai, man yra problema naudotis savitarnos įranga. Pastaruoju metu minėtoje parduotuvėje, kaip tik per „senjorų valandas“ nuo 8 iki 11 val., dirba jau tik savitarnos kasos. Tai didelis nepatogumas vyresnio amžiaus žmonėms ir pasityčiojimas iš jų.

Gegužės 5 d. (9:30) man teko kviesti prie savitarnos kasos parduotuvės direktorę ir grąžinti mano įgytas visas prekes, nes kasininkė, budėjusi prie savitarnos kasų, atsisakė perskaičiuoti sąskaitą ir man nebuvo pritaikytos jokios priklausančios nuolaidos. Matyt, kažką padariau ne taip.

Tuomet aš nuvykau į Žirmūnų parduotuvę. Čia darbas organizuojamas kitaip ir 10 val. veikė net trys tradicinės kasos.

Tai nejau seneliams, gyvenantiems netoli parduotuvės Antakalnyje, dabar teks vykti į už dviejų kilometrų esančią parduotuvę, kad ten apsiprekinti jiems tinkamu ir patogiu būdu?

Aš manau, kad štai toks darbo organizavimas jūsų tinklo parduotuvėje Antakalnio 50 yra ciniškas pasityčiojimas iš senelių, jų prievartavimas siekiant pelno. Tai zoologinė pozicija pagyvenusių klientų atžvilgiu, jų diskriminavimas.

Pagarbiai, dr.Algimantas Lebionka