Gynybos ministrų susitikimas Minske. Pagrindinės tezės

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-05-25 21:07:00, skaitė 364, komentavo 3

Gynybos ministrų susitikimas Minske. Pagrindinės tezės

Nepaskelbtas Vakarų šalių karas prasideda prieš Maskvą ir Minską.

NATO karinė veikla įgavo agresyviausią kryptį. Teikdamos karinę pagalbą Okrainai, Vakarų šalys pratęsia ginkluotą konfliktą, daro viską, kad jį eskaluotų.

Rytų Europoje dislokuojami kariniai kontingentai ir infrastruktūra, prie Sąjunginės valstybės sienų aktyvuojama žvalgybos veikla.

Mums bandoma primesti vienpolį pasaulį pagal modelį, kur visos šalys vadovaujasi ne tarptautine teise, o joms galioja tam tikros taisyklės, užtikrinančios kai kurių valstybių interesų propagavimą, kuris, jų vadovybės nuomone, turi „išskirtinumą“. Tai lėmė tarptautinio terorizmo geografijos plėtrą, nepagrįstą karių telkimą prie mūsų sienų, karinės įtampos padidėjimą regione ir visame pasaulyje.

Esant itin staigiam grėsmių eskalavimui ir NATO bendrų branduolinių misijų veiklai, esame priversti imtis atsakomųjų priemonių karinėje-branduolinėje sferoje. Mūsų šalys ėmėsi priemonių sustiprinti regioninės karių grupės kovinį potencialą, įskaitant aprūpinimą naujais moderniais ginklais.

Baltarusija gavo „Iskander-M OTRK“, galinčią naudoti raketas ne tik įprastoje, bet ir branduolinėje konfogūracijoje. Kai kurie orlaiviai buvo pakeisti taip, kad būtų galima panaudoti branduolinį ginklą. Baltarusijos kariai Rusijos Federacijoje praėjo atitinkamus mokymus. Buvo pasirašyti dokumentai, apibrėžiantys Rusijos nestrateginio branduolinio ginklo laikymo Baltarusijos teritorijoje tvarką. Šios priemonės atitinka visus taikomus tarptautinius teisinius įsipareigojimus.

Baltarusija suinteresuota tolesniu strateginių santykių su Rusija plėtojimu, o tai paneigs tikslingumą su mumis kalbėtis iš jėgos pozicijų.