​Jeigu į šių dienų bardakus pažiūrėtume per sporto prizmę, pavyzdžiui, per visų mylimą krepšinį?

Autorius: Mantas Zemeckas Šaltinis: https://minfo.lt/nuomones/stra... 2023-05-26 18:03:00, skaitė 346, komentavo 3

​Jeigu į šių dienų bardakus pažiūrėtume per sporto prizmę, pavyzdžiui, per visų mylimą krepšinį?

Jeigu į šių dienų bardakus pažiūrėtume per sporto prizmę, pavyzdžiui, per visų mylimą krepšinį? Kur krepšinio federacija būtų Seimas, žiūrovais - rinkėjai, žaidėjais - politikai, žaidimo taisyklėmis - įstatymai, sąžiningo žaidimo principu - sąžinė.

Kyla klausimai, ar jūs eitumėte žiūrėti krepšinio varžybas, kuriose:

1. Vienos komandos nariai turėtų teisę išmesti (seimo nario apkalta) kitos komandos žaidėją vien todėl, kad prieš jį sunku gintis?

2. Viena iš komandų pasiskirtų sau tinkamus varžybų arbitrus (Konstitucinį Teismą), o prametusi lemiamą metimą (klausimas dėl GP), saviems arbitrams vėliau įteiktų apeliaciją, kad prieš metimą buvo prasižengta (Šedbaras).

3. Likus dienai iki varžybų pradžios (Civilinės sąjungos įstatymo priėmimo) būtų oficialiai pranešta, kad varžybos nukeliamos, bet jau kitos dienos ryte šeimininkų komanda persigalvotų, o dėl varžovų neatvykimo į varžybas jai būtų įskaityta pergalė.

4. Viena iš čempionato komandų ("konservatoriai"), kuriai vidury sezono nebebūtų net teorinių šansų laimėti čempionato, staiga pareikalautų nutraukti pirmenybes, argumentuodama tuo, kad paviešintoje informacijoje matyti, jog daugelio komandų žaidėjai retkarčiais prie algos prisidurdavo lažybų punktuose.

Sutikite, nuo tokios degradavusios krepšinio federacijos nusisuktų visi, bet mes, kažkodėl, ir toliau esame ištikimais jos žiūrovais...

Mantas Zemeckas, Gustuko picerija