Baigėsi Turkijos prezidento rinkimai

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-05-29 21:01:00, skaitė 261, komentavo 3

Baigėsi Turkijos prezidento rinkimai

Turkijos prezidento rinkimai baigėsi. Antrajame ture laimėjo „draugas Rejepas“, apytiksliai „paėmęs“ 52 48 proc. rinkėjų balsų.

V.V. Putinas jau pasveikino „draugą Rejepą“ su pergale ir pažymėjo aukštą balsavimo per Valstybės tarnybas kokybę. Opozicija pamažu pripažįsta pralaimėjimą. Be V.V.Putino, Erdoganą jau sveikino Kataro emyras ir nemažai arabų šalių lyderių. Vakaroidai vis dar tyli.

R.T.Erdoganas iš anksto išvedė savo šalininkus į gatves, kad išvengtų scenarijų, susijusių su valdžios užgrobimu ir rinkimų rezultatų nepripažinimu. Jei nėra masinių protestų, galime pasakyti, kad Erdoganas sugebėjo užtikrintai išlaikyti valdžią. Tai nepanaikina ekonomikos krizės Turkijoje ir visų išlaidų, susijusių su sėdėjimu ant visų kėdžių vienu metu.

Rusijai R. T. Erdogano pergalė reiškia, kad miglotų susitarimų su mūsų „draugu turku“ era tęsis. R.T.Erdoganas viena ranka parduos ginklus Okrainai, o kita ranka padės Rusijos Federacijai apeiti Vakarų sankcijas. Formulė „nieko asmeniško – tik verslas“ tiksliausiai apibūdina Rusijos Federacijos ir Turkijos santykių esmę. Čia neturėtų būti iliuzijų. Todėl Erdoganas, kaip buvo „draugas“ kabutėse, toks ir liks. Bet bet kuriuo atveju jis yra suprantamesnis ir priimtinesnis Rusijos Federacijai variantas nei Kilichdaroglu, kuris norėjo nutolti į Vakarus.

Kalbant apie lūkesčius.

1. Laukiame Putino, Erdogano ir Assado derybų.

2. Laukiame grūdų sandorio patikslinimo.

3. Laukiame naujų ekonominių projektų ir koridorių, kuriuose dalyvaus Rusijos Federacija ir Turkija.

4. Taip pat atidžiai stebime nugarą, kad į nugarą nepatektų jataganas. „Draugui Rejepui“ stebėti ir stebėti.