Erika Palšauskaitė Švenčionienė: Karalius nuogas ir vis daugiau tautiečių tai įvardina

Autorius: Erika Palšauskaitė Švenčionienė Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2023-05-30 17:05:00, skaitė 350, komentavo 9

Erika Palšauskaitė Švenčionienė: Karalius nuogas ir vis daugiau tautiečių tai įvardina

Karalius nuogas ir vis daugiau tautiečių tai įvardina, tačiau informacinis laukas vykdo didžiulę atranką, jie sprendžia kieno tiesas įgarsins, kam bus leista eiti tautos priešakyje.

Jie renka mums naujuosius vedlius, bandydami kreipti ir koreguoti žmonijos srautą reikiama linkme. Kodėl ir kokiu tikslu blokuojama Tarptautinis geros kaimynystės forumas veikla? O juk forumo skelbtas tiesas, jau lyg būsimos laisvės vėliavą, neša ne tik save vadinantys opozicionieriai, bet ir kai kurie Seimo nariai, neša, nustumdami į užribį forumo komandą, menkindami ir marginalizuodami juos.

Bandoma teigti, kad tiesa pasakyta be kostiumo ir ne iš seimo tribūnos, negali būti lygiavertė tiesai iš tautos lūpų. Ekonominė geros kaimynystės nauda yra neįkainojama, tai tuo pačiu ir politinis stabilumas. Glaudžiais ekonominiais ryšiais susietos šalys nenukerta bendravimo tiltų.

Vakarai vis dar maitinasi nuo motulės Rusijos bambagyslės, Ukrainos tankų bakai užpildomi rusišku kuru, štai jums ir jūsų paradoksas. Ir visa tai vyko ir vyks, stipri ekonomika reikalinga valstybių klestėjimui, tai būtina, nes mes visi norime valgyti, apsirengti ir turėti stogą virš galvos. Didžioji politika dažnai suduoda smūgį ekonomikai, tai daroma su tikslu, kuris mums, eiliniams planetos gyventojams panašus į didžiulį žaidimą, kuriame pirmiausia duodama per galvas, apsvaiginama, o tuomet bandoma suteikti pagalbą, bet jau už didelius pinigus. Žaidimų lauke mes esam tik smėlis tarp pirštų.

Liūdnos baigties ketinanti išvengti žmonija turi užauginti stiprius žaidėjus ir padėti jiems užsiimti tvirtas pozicijas. Visa tai įmanoma, nes jau vyksta permainos aukščiausiame valdymo piramidės lygmenyje. Pasaulis bus toks, kokiu mes leisime jį paversti. Lietuva bus tokia, kokią ją kursime ir ginsime.

Valstybė tai nenutrūkstamas, nuolat tobulinamas socialinis, politinis projektas ir jo sėkmė priklauso nuo sąžinės ir kompetencijų kiekio.