Po naktinius gėjų klubus už mokesčių mokėtojų pinigus važinėjęs Raskevičius bandė teisintis: “Tai darbo su rinkėjais dalis”

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/po-n... 2023-06-01 17:35:00, skaitė 430, komentavo 6

Po naktinius gėjų klubus už mokesčių mokėtojų pinigus važinėjęs Raskevičius bandė teisintis: “Tai darbo su rinkėjais dalis”

Tomas Vytautas Raskevičius, būdamas Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nariu, 2020 m. rudenį ne kartą naktimis naudojosi taksi paslaugomis, o sąskaitas apmokėti šioms paslaugoms pateikė savivaldybei, apie tai ketvirtadienį paskelbė “Delfi”. T.V.Raskevičius paryčiais ir po vidurnakčio važiuodavo iš populiaraus gėjų klubo „Soho“ bei kitų sostinės vietų. Seimo narys „Delfi“ aiškino nemanąs padaręs ką nors blogo, nes tai esą buvo jo darbo su rinkėjais dalis.

Tačiau ketvirtadienį Raskevičius savo paskyroje „Facebook“ visgi paskelbė savivaldybei grąžinęs pinigus už keliones ne darbo metu.

Žiniasklaidos atstovai, patikrinę mano Vilniaus miesto tarybos nario 2019-2020 metais deklaruotas išlaidas, pateikė logiškus klausimus dėl pavėžėjimo paslaugų kompensavimo ne darbo metu.

Visos mano deklaruotos išlaidos buvo tiesiogiai susijusios su Tarybos nario veikla ir nemanau, kad padariau kažką netinkamai ar nesąžiningai. Kita vertus, praėjus tiek laiko, pateikti tiesioginius tokio mano vertinimo įrodymus yra labai sunku ir atsekti, kur konkrečiai tomis valandomis važiavau, užtruktų neproporcingai daug laiko.

Kadangi kruopščiai kaupiau visus deklaruotus čekius, juos patikrinęs matau, kad laikotarpiu nuo 2019 m. balandžio mėnesio iki 2020 m lapkričio mėnesio deklaravau 226 eurus 20 centų pavėžėjimo paslaugoms ne darbo metu kompensuoti. Norėdamas išsklaidyti visas galimas abejones dėl skaidrumo ir paskatinti kitus buvusius ir esamus Tarybos narius, kurie vis dar trypčioja, minėtą sumą grąžinau į Vilniaus miesto savivaldybės sąskaitą.

BV inf.