Ruošiamasi „Maskvos šturmui“

Autorius: Alkas.lt Šaltinis: https://alkas.lt/2023/06/01/ru... 2023-06-01 17:58:00, skaitė 648, komentavo 10

Ruošiamasi „Maskvos šturmui“

Geopolitinė padėtis

Vašingtonas vis dar baiminasi konflikto eskalavimo ir jo masto didėjimo, todėl Ukraina pasižadėjo nenaudoti Vakarų ginklų smūgiams prieš Maskvą. Baltųjų rūmų Nacionalinio saugumo tarybos atstovas Džonas Kirbis (John Kirby) teigia, kad JAV prezidento administracija „privačiai ir viešai leido ukrainiečiams aiškiai suprasti“, jog neremia atakų prieš Rusijoje esančius objektus.

„Mes ir toliau teiksime jiems tai, ko jiems reikia, kad jie galėtų apsiginti ir apsaugoti savo teritoriją, Ukrainos žemę, tačiau mes neremiame atakų prieš Rusiją. Sutinkame, kad ukrainiečiai turi teisę gintis. Sakėme, kad nenorime skatinti ar palengvinti išpuolių Rusijos viduje, nes nenorime eskaluoti smurto didesniu mastu nei tas, kuris jau palietė Ukrainos žmones“, – sakė J. Kiris.

Retoriškai klausiame – kaip tą reikia suprasti? Ar JAV sutinka su žmonių žudynėmis Ukrainos teritorijoje, šalies miestų griovimu, tačiau nesutinka su karinių arba strateginių objektų Rusijoje naikinimu? Greičiausiai – taip.

Keista, kad JAV administracija tikisi, jog įmanoma apsiginti nuo priešo, nenaikinant karinių objektų jo teritorijoje. Nei viename kare priešininkas nebuvo įveiktas tik ginantis.

Tariama dronų ataka Maskvos priemiestyje sukėlė sumaištį ne tik Rusijoje, bet ir įvarė pleištą tarp Vakarų valstybių lyderių, kuriems vėl prasidėjo branduolinis kinkadrebis.

Didžiosios Britanijos užsienio reikalų ministerija pareiškė, kad ukrainiečiai turėjo pilną teisę pulti karinius objektus Rusijoje kaip gynybinio karo dalį.

Vokietijos vyriausybė taip pat pareiškė, jog tarptautinė teisė leidžia Ukrainai smogti Rusijos teritorijai savigynos tikslais. Tačiau oficialusis Berlynas nepritaria Vokietijos ginklų naudojimui tokioms atakoms.

Vakarų lyderių veidmainystė kaip ant delno. Ukrainai neleidžiama atakuoti Rusijos vakarietiškais ginklais, tačiau leidžiama atakuoti tokius objektus ginklais, kokių Ukraina neturi.

„Rusijos laisvės“ legiono kovotojas „Cezaris“ pareiškė, kad Rusijos partizanai, puolantys Kremliaus pajėgas iš Ukrainos teritorijos, turi „tūkstančius“ norinčiųjų stoti į jų gretas ir tęs reidus pasienyje. Sukaupus pakankamai pajėgumų, bus šturmuojama Maskva.

„Mes turime rimtų pajėgumų. Turime minosvaidžių, šarvuočių, „Stinger“, nešiojamų prieštankinių sistemų ir labai efektyvų bepiločių žvalgybos padalinį“, – teigia rusų karys.

„Cezaris“ pabrėžia, kad savanoriai pirmiausia atkovos „dalį Rusijos teritorijos“, kuri ateityje „taps tramplinu puolimui prieš Maskvą. Po to prasidės „Kremliaus užėmimo kampanija“.

Skambūs šūkiai, turintys įkvėpti Rusijos fiurerio pavergtus šviesius rusų protus. Abejojame, jog tai įmanoma artimiausiu metu. Rusai sukils tik tą dieną, kai iš Ukrainos bėgs driskių armija ir visi kartu nugalabys nevykėlį vladyką. Eilinį kartą. Ir „išsirinks“ kitą. Tokį patį.

Ukraina ir ES netrukus surengs visuotinį aukščiausiojo lygio susitikimą be Rusijos, kuriame bus deramasi dėl karo pabaigos. Susitikime dalyvaus Indijos, Saudo Arabijos ir kitų šalių vadovai.

Šiuo susitikimu siekiama, jog šalys, parėmusios Rusiją karo pradžioje, paremtų Kijevo karo pabaigos planą. Į renginį, beje, planuojama privilioti ir Si Dzinpingą.

Tokios konferencijos surengimas prieš NATO viršūnių susitikimą Vilniuje bus signalas pasauliui, kad Europa ir JAV ne tik remia Ukrainą ginklais, bet ieško ir diplomatinių sprendimų.

Reikšmingi postūmiai

Teroristinė Rusija balistinėmis raketomis vėl atakavo Kijevą. Žuvo trys žmonės, tarp kurių du vaikai. Ar įmanomas kontrpuolimas, pergalė kare, patiriant tokio intensyvumo kasdienius apšaudymus, Vakarams draudžiant smogti į karinius taikinius Rusijoje?

Rusijos teroristų apšaudant Chersoną taip pat sužeisti du vaikai.

Ukrainos valdžia dar kartą pareiškė, kad ji ir toliau kovos su Rusijos Federacija, jei ši nedalyvaus taikos plane, kuriame nenumatytos laikinos paliaubos ir reikalaujama, kad prieš derybas būtų išvestos Rusijos kariuomenės pajėgos.

Rusijos valdžios institucijos savo ruožtu teigia esančios atviros taikos deryboms, tačiau su sąlyga, kad Ukraina pripažins okupuotas teritorijas teisėtu Rusijos karo grobiu.

Rusijos Belgorodo srities gubernatorius V. Gladkovas teigia, jog per „masinį smūgį“ Rusijos pietvakarių Belgorodo srities Šebekino mieste sužeisti keturi žmonės, o per ataką prieš laikino apgyvendinimo centrą vienas žmogus žuvo, o dar du buvo sužeisti. Esą per apšaudymą apgadinti aštuoni daugiabučiai, keturi namai, mokykla ir du administraciniai pastatai.

Gladkovas pridūrė, kad rajono vaikai bus evakuojami iš Šebekino ir pasienio miesto Graivorono, o pirmieji 300 vaikų trečiadienį bus išvežti toliau į rytus, į Voronežo miestą. Gladkovas pranešė apie dešimtis Ukrainos minosvaidžių ir artilerijos smūgių keliuose Belgorodo rajonuose.

Šią informaciją atkartoja Vakarų žiniasklaidos šaltiniai, negalėdami patikrinti jos teisingumo.

Dabartiniame geopolitiniame fone mums ši operacija kvepia iš anksto suplanuotu Maskvos ėjimu. Rusų legionų įsiveržimas į Belgorodą, dronų ataka prieš Maskvą, rusų civilių žūtys neva panaudojant JAV ginkluotę, matyt, gerokai sutrumpino miegą Baltųjų rūmų administracijai.

Vyrai už Atlanto visiškai nesuvokia, kad Kremlius gali žudyti savo gyventojus, kad sustabdytų Ukrainos puolimą.

Rusijos specialiosioms tarnyboms jau pavyko sukurti Ukrainos puolamų taikių Rusijos miestų gyventojų precedentą ir žinutes paskleisti po visą pasaulį. FSB „mnogochodovka“ skleidžiasi visu gražumu.

Ukraina gaus raketų AIM-7 „Sparrow“ iš JAV. Jos bus įtrauktos į naują karinės pagalbos paketą. „AIM-7 Sparrow“ – valdoma raketa „oras-oras“ su didelės sprogstamosios galios kovine galvute.

Raketa gali bet kokiu oru ir bet kokiame aukštyje atakuoti didelio galingumo orlaivius ir raketas bet kuria kryptimi.

Trumpai

Vokietijos vyriausybė nurodė uždaryti keturis iš penkių Rusijos konsulatų. Berlynas pareiškė, kad taip pat bus sumažintas Vokietijos diplomatinis buvimas Rusijoje ir paskelbė uždarysiantis savo konsulatus Kaliningrade, Novosibirske ir Jekaterinburge.

Praėjusį mėnesį, anot Rusijos valstybinės žiniasklaidos pranešimų, Maskva išsiuntė daugiau kaip 20 Vokietijos diplomatų po „masinio“ Rusijos ambasados darbuotojų išsiuntimo iš Vokietijos ir apkaltino Berlyną griaunant ryšius.

Ryšius reikia ne tik griauti, bet jų neturėti. Barbarams tinka vienintelė diplomatija – vėzdu per srėbtuvę.

Rusijos gynybos įmonės „padaugino“ ginklų ir kitos karinės įrangos, „specialiajai karinei operacija“ gamybą, pareiškė ministras pirmininkas Michailas Mišustinas. „Gynybos pramonės kompleksas šiuo metu dirba veikiamas didžiausio spaudimo“, – sakė M. Mišustinas. Rusijos premjero teroristo teigimu, kartu su gamybos tikslų įgyvendinimu, ginkluotė ir įranga toliau be perstojo tobulinama.

Mišustinas buvo laikomas vienu nuosaikesnių Rusijos politikų, galimų Putino pakaitalų. Tai akivaizdus įrodymas, jog Rusiją valdo ne Putinas, o tūkstančiai putinų. Rokiruotės Kremliuje nieko nepakeis. NATO turi ruoštis teroristinės Rusijos sutriuškinimui.