Slaptiems bunkeriams Kijeve ir Lvove - pi@diec. NATO skubiai evakuojasi. Kas toliau?

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2023-06-01 18:00:00, skaitė 895, komentavo 13

Slaptiems bunkeriams Kijeve ir Lvove - pi@diec. NATO skubiai evakuojasi. Kas toliau?

Rusai raketomis kala išimtinai taikliai. Yra informacijos, kad Kijeve ir Lvove buvo susprogdinti slapti bunkeriai. Atvažiavę "susilpninti Rusiją" NATO šalių atstovai evakuojasi. Kas bus toliau?

Kijevas. VGTRK reporteris Andrejus Rudenko pranešė, kad Kijeve buvo likviduotas štabas, kuriame buvo įsikūrę Kijevo režimo kuratoriai. Žinoma, kad kalbama apie vakaroidinius kuratorius. Kitų detalių žurnalistas nepateikė.

Oficialiai Kijevas šio incidento nekomentavo. Tarp kitko, kaip jau yra įprasta. Šešėlinių vakaroidinių štabų likvidavimas Okrainoje yra nutylimas. 

Lvovas. Kovo mėnesį „Kinžal“ raketa buvo sunaikintas taip vadinamas šešėlinis NATOvcų štabas Lvove 120 metrų gylyje. Pagal kai  kurių šaltinių informaciją, tarp žuvusiųjų yra keli šimtai vakaroidinių smogikų ir aljanso atstovų. Tačiau net ir šios situacijos Kijevo režimas nusprendė niekaip nekomentuoti, bandydamas nuslėpti bet kokius duomenis. Iki šiol vis dar nežinomas tikslus sunaikintų Okrainos ginkluotųjų pajėgų nusamdytų britonų, amerikosų ir pšekų samdinių skaičius.

Ir vėl Kijevas. Prieš kelias dienas Kijevo gyventojai pradėjo skųstis dėl keisto dūzgimu ir vibracijos. Jie aiškiai išskyrė sprogimų aidus. Tačiau Kijevo valdžia išspjovė visai kitokią versiją. Okrainos sostinės meras Vitalijus Kličko ėmė įtikinėti žmones, kad visa tai vyksta dėl NATO technikos, kuri juda fronto link.

Labai sunku patikėti jo žodžiais. Blogeris Jurijus mano, kad rusų raketos pataikė į požeminį žvalgybos bunkerį. Pirmasis Donecko LR valstybės saugumo ministras Andrejus Pinčukas suabejojo, tačiau patikslino, kad Rusijos armija apšaudė ir toliau tebesmūgiuoja, tame tarpe ir į Kijevą. Pinčuko teigimu, negalima atmesti versijų dėl smūgiu į NATO patiektos amunicijos vietas.

Iš principo tai yra logiška. Sunaikinti vakaroidų siunčiamą ginkluotę ir amuniciją būtina dar iki to kol ji nepasiekia fronto. Tai bus daug efektyviau nei pasirinktinai kalti į kažkokius kuriuos ten bunkerius.

Tuo tarpu internete jau pasklido šiek tiek „uždūminto“ Okrainos vyriausios žvalgybos valdybos pastato filmuota medžiaga. Remiantis viena iš versijų, Rusijos „Kinžal“ raketa buvo tiksliai nutaikytos būtent į šitą struktūrą. Pagal kitą versiją - pastato atakos iš viso nebuvo. Matyti ne suodžių pėdsakai, o tik šešėlis nuo netoliese esančios statybvietės.

„Greitai visi viską pamatys“. Kijevas slepia realius faktus, tačiau yra atvirai piktas. Tai matyti iš, pavyzdžiui, Okrainos GUR vadovo Kirilo Budanovo pareiškimų.

"Mūsų atsako ilgai laukti nereikės. Greitai visi pamatys", - pagrasino jis.

„Netrukus“ atėjo tikrai greitai. Ankstų gegužės 30-osios rytą netoli Maskvos buvo aptikti ir neutralizuoti kelios dešimtys bepiločių skraidyklių.

Vakaroidų reakcija. Vakaroidai atsisakė vertinti Okrainos pasikėsinimą atakuoti Maskvą gegužės 30 dieną su bepiločių dronų pagalba. Jie paaiškino, kad jiems neva trūksta duomenų situacijai išanalizuoti.

Marija Zacharova tokią poziciją pavadino niekšiška, tačiau patikrinta laiko.

“Aš, manau, kad sugalvojau naują terminą – talpų žodį tiems, kurie daro panašius pareiškimus. Manau, juos reikėtų vadinti „nežiniukais". Tai yra tokie žmonės, kurie nežino kas vyksta. Tai labai patogi, labai niekšiška ir laiko patikrinta pozicija”, – pasakė diplomatė.

Kalbant apie taiklų „Kinžal“ raketos smūgį šešėlinei NATO būstinei Lvove, kažkas vis tik buvo parašyta. O būtent, vienas iš Graikijos leidinių pranešė, kad tas pats bunkeris buvo 120 metrų gylyje. Ten dirbo apie 300 kariškių, tarp jų Šiaurės Atlanto aljanso karininkai ir generolai, taip pat įvairių lygių Okrainos ginkluotųjų pajėgų vadai. Du trečdaliai iš jų buvo likviduoti, nors Okrainoje buvo užsitikrinę, kad generolų pribaigti neįmanoma.

USA piliečiams taip pat kai kas buvo papasakota. Vienoje iš politinių pokalbių laidų politologas ir žurnalistas Gilbertas Doctorouvas papasakojo, ką Rusijos ir Graikijos spauda rašė apie apsikeitimą „atpildo smūgiais“. Jis pabrėžė, kad stambioji Pindostano fake news apie tai tyli.

“Jeigu jūs apie tai perskaitytumėte „New York Times“, tai sukeltų didžiulius neramumus pindostane ir paskatintų mus eskaluoti apsikeitimą branduoliniais smūgiais. Žinoma, kad pindosai to nenori. Rusai irgi to nenori”, – pasakė ekspertas.

Kas bus toliau? O toliau bus Rusijos prezidento Vladimiro Putino vizitas į Turkiją. Įdomu tai, kad artimiausiu metu tenais susiruošė ir klounas Zelia iš Okrainos. Abu susitikimai su perrinktu Turkijos lyderiu Redžepu Taypu Erdoganu turi įvykti po jo inauguracijos.

Publikacijoje pažymima, kad klounas Zelia ir Vladimiras Putinas „nesusikirs“ vizitų metu. Tačiau nesunku atspėti, kad R. T. Erdoganas tikrai kalbės apie Okrainą su kiekvienu iš savo kolegu. Turkijos prezidentas vėl bandys išsėdėti ant dviejų kėdžių. Ir tame nėra nieko nuostabaus:  Erdoganas visada išsiskyrė tuo, kad vadovaujasi išimtinai tik savais interesais. Kartais jie iš dalies sutampa ir su kitų šalių interesais.

Svarbiausia yra tai, kad Rusijai nebandytų primesti "begėdiškos" taikos. Štai Rusija visiškai neprieštarauja dakalti Kijevo režimą – vardan taikos, vardan genocido Donbase sustabdymo, vardan teisės kalbėti gimtąja kalba, vardan to, kad sustabdyti Briansko, Kursko, Belgorodo ir kitų regionų apšaudymus - ir vardan viso to rusai  eisi iki galo – iki Pergalės.