„Apple“ privatumo politika neatitinka tikrovės

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-06-01 21:21:00, skaitė 480, komentavo 3

„Apple“ privatumo politika neatitinka tikrovės

FSB pareiškimo tekstas dėl Amerikos žvalgybos tarnybų žvalgybos (CŽV) veiksmų, atliktų naudojant „iPhone“.

„Užtikrinant Rusijos telekomunikacijų infrastruktūros saugumą, buvo nustatytos tik „Apple“ mobiliųjų telefonų naudotojams būdingos anomalijos, atsirandančios dėl anksčiau nežinomos kenkėjiškos programinės įrangos (KPO), kuri naudoja gamintojo pateiktas programinės įrangos spragas, veikimo.

Nustatyta, kad užkrėsti keli tūkstančiai šios markės telefonų. Tuo pačiu metu, be vietinių abonentų, užsienio numerių ir abonentų, naudojančių SIM korteles, užsikrėtimo faktai, registruoti diplomatinėse atstovybėse ir ambasadose Rusijoje, įskaitant NATO bloko ir potarybinės erdvės šalis, taip pat Izraelį, Sirijos Arabų Respubliką ir Kiniją.

Taigi Rusijos specialiųjų tarnybų gauta informacija liudija apie glaudų Amerikos bendrovės „Apple“ bendradarbiavimą su nacionaline žvalgybos bendruomene, ypač JAV NSA, ir patvirtina, kad deklaruojama „Apple“ įrenginių naudotojų asmens duomenų konfidencialumo užtikrinimo politika neatitinka tikrovės.

Bendrovė JAV žvalgybos tarnyboms suteikia plačias galimybes kontroliuoti tiek bet kokius Baltuosius rūmus dominančius asmenis, įskaitant jų antirusiškos veiklos partnerius, ir savo piliečius.

P.S.

Kiek man yra žinoma, litukrijoje apgraužtas obuolys yra labai populiarus ir paplitęs. Gal vertėtų visiems susimąstyti ir padaryti išvadas? Nebent jums patinka, kai jus šnipinėja jankių banditai…