JAV ekspertai, ieškodami naujų koronaviruso atmainų, ištyrė daugiau kaip 2 500 šikšnosparnių - Rusijos kariuomenė

Autorius: Anonimusas Šaltinis: https://tass.com/defense/16611... 2023-08-18 00:23:00, skaitė 244, komentavo 1

JAV ekspertai, ieškodami naujų koronaviruso atmainų, ištyrė daugiau kaip 2 500 šikšnosparnių - Rusijos kariuomenė

Pasak Igorio Kirillovo, JAV Džono Hopkinso universitetas 2019 m. spalio 18 d. Niujorke surengė pratybas "Įvykis 201", likus dviem mėnesiams iki oficialaus pranešimo apie pirmuosius koronaviruso atvejus Kinijoje

MOSKVA, rugpjūčio 16 d. JAV įsikūrusios nevyriausybinės organizacijos "EcoHealth Alliance" mokslininkai ištyrė daugiau kaip 2 500 šikšnosparnių, siekdami nustatyti naujas koronaviruso atmainas, sakė Rusijos branduolinės, biologinės ir cheminės (NBC) apsaugos pajėgų vadovas generolas leitenantas Igoris Kirillovas.

"Tarpininkaujanti organizacija "EcoHealth Alliance" atliko pagrindinį vaidmenį įgyvendinant šio patogeno tyrimo projektus. Nuo 2015 m. organizacijos mokslininkai dalyvauja tiriant įvairias šikšnosparnių populiacijas, ieškant naujų koronaviruso atmainų ir perdavimo iš gyvūnų žmonėms mechanizmų. Ištirta daugiau kaip 2 500 šikšnosparnių", - pažymėjo jis.

Pasak Kirilovo, JAV Džono Hopkinso universitetas 2019 m. spalio 18 d. Niujorke surengė pratybas "Event 201", t. y. du mėnesiai prieš tai, kai Kinijoje buvo oficialiai pranešta apie pirmuosius koronaviruso atvejus. Šia veikla buvo siekiama praktiškai išbandyti veiksmus, kurių būtų imtasi per nežinomo koronaviruso, kuris, kaip teigiama tariamame pratybų pagrindime, buvo perduotas iš šikšnosparnių žmonėms per kiaules, epidemiją.

"Faktas, kad [tikroji] pandemija vyko tiksliai pagal šį scenarijų, taip pat "EcoHealth Alliance" projektų įgyvendinimas kelia klausimų, ar COVID-19 iš tiesų buvo tyčia žmogaus sukurta liga ir ar JAV galėjo prisidėti prie šio incidento", - padarė išvadą Rusijos ginkluotųjų pajėgų NBC apsaugos būrių vadovas.