A. Navys, M. Sėjūnas. Lietuva – drąsi šalis

Autorius: Alkas.lt Šaltinis: https://alkas.lt/2023/08/22/a-... 2023-08-22 19:21:00, skaitė 413, komentavo 2

A. Navys, M. Sėjūnas. Lietuva – drąsi šalis

Keisti dalykai darosi mūs žemėje. Sprendimų priėmėjai kalbėdami apie galimas grėsmes prie kariaujančių kaimynių sienų, tuo pat metu ketina mažinti VSAT pareigūnų skaičių.

Turint galvoje, kad beveik trys šimtai etatų yra neužpildyti, o dar mažiausiai trijų šimtų reikia papildomai, tai neatrodo itin išmintinga. Gal sveika reitingams, gal.

Nors, iš kitos pusės, kam mums ta sienos apsauga, ir kam tie migraciją bandantys kontroliuot pareigūnai?

Nuo metų pradžios mūs kaimukan atvyko daugiau kaip 820 000 baltarusių, o išvyko jų nepilnai 730 000. Kitaip sakant, 90 000 tūkstančių nusėdo pas mumi svečiuos.

90 tūkstančių, Karlai!

Ir kai Vilniuje girdi kalbant rusiškai, mielas skaitytojau, neapsigauk – vargu ar tai nuo karo Ukrainoje pabėgę tikri prieglobsčio prašytojai.

Juolab, kad beveik dvidešimt tūkstančių, atvykusių į Lietuvą ir čia likusių, net nenurodė laikinos registracijos vietų.

Nors ir tie, katarie nurodė, aiškiai linksminosi: vieni registravosi Vilniaus miesto savivaldybėje, kiti – S. Konarskio gatvėje numeris 35.

Kaip kelioms dešimtis mūsų žvalgų ir pasieniečių juos dabar sužvejot ir patikrint – tik apie reitingus susirūpinę politikos varškėčiai težino.

Bet nusiraminkit, nebijokit, ir nepanikuokit. Lietuva – drąsi šalis. Kas mums tie šimtas tūkstančių, jei taupant „ant ginklų“ politikams viršuje kyla klausimas, gal moterims VSAT ginklų iš viso nereikia?

Šiaip ar taip, jų, moterų – pasieniečių, beveik 40 proc. visoje tarnyboje. Ne ginklais jos priešą, o neatremiamu viliokės žvilgsniu sustabdys ir privers pasiduot.

P.S. Atidesniems, kuriems kilo klausimas, kas gi ten S. Konarskio gatvėje Nr. 35 įsikūrę, atsakome – Aplinkos apsaugos departmentas prie Aplinkos ministerijos.