Antausis Italijai: Vokietija finansuoja afrikiečių nelegalų vežimą

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2023-09-23 17:46:00, skaitė 415, komentavo 2

Antausis Italijai: Vokietija finansuoja afrikiečių nelegalų vežimą

Vakar Italijos visuomenę sukrėtė žinia, kad afrikiečių antplūdį į Italiją finansuoja Vokietijos vyriausybė. 

Vokietijos užsienio reikalų ministerija finansuos du projektus, skirtus padėti migrantams sausumoje ir jūroje Italijoje. 

Italijos vyriausybė išreiškia "didelę nuostabą" dėl to, kad Vokietija yra pasirengusi skirti finansavimą projektui, kuriuo siekiama padėti migrantams sausumoje Italijoje, o kitą finansavimą - nevyriausybinei organizacijai, kuri gelbėja jūroje. Italijos vyriausybė, žada nedelsdama kreipsis į Vokietijos valdžios institucijas dėl paaiškinimų. Italija įspėja, kad parama neteisėtų imigrantų perkėlimui į šalį "reikštų labai rimtą anomaliją dinamikoje, reguliuojančioje valstybių santykius Europos ir tarptautiniu lygiu". Bet kuriuo atveju ši žinia yra proga dar kartą pakartoti, kad reikia aiškumo dėl NVO veiklos Viduržemio jūros regione ir nustatyti, kad užsienio valstybių finansuojamų organizacijų gabenamus migrantus turi priimti pastarosios".

"Ansa" paskelbė Vokietijos užsienio reikalų ministerijos atstovo spaudai pareiškimus, kuriuose skelbiama apie prieštaringai vertinamą finansavimą. Teigiama, kad "Sos Humanity" gavo lėšas, tai patvirtino nevyriausybinės organizacijos atstovas spaudai: "Rugsėjo 18 d. Federalinė užsienio reikalų ministerija skyrė Biudžeto komisijos numatytas lėšas gelbėjimo jūroje veiklai ir patvirtino prašymą finansiškai paremti "Sos Humanity", - sakė atstovas spaudai Lukas Kaldenhoffas. Bendra pinigų suma kol kas neaiški, tačiau ji siektų nuo 400 000 iki 800 000 EUR, atsižvelgiant į 2 mln. EUR metinį biudžetą. "Federalinė užsienio reikalų ministerija įgyvendina Bundestago nustatytą finansinės paramos programą", - pabrėžė Vokietijos vyriausybės atstovas.

"Siekiama remti tiek civilinės gelbėjimo pagalbos jūroje, tiek jūroje išgelbėtiems žmonėms skirtus projektus sausumoje. Gavome keletą paraiškų finansavimui gauti. Dviem atvejais paraiškos jau baigtos nagrinėti. Lėšos šiais dviem atvejais bus išmokėtos artimiausiu metu". Vokietijos savaitraščio "Der Spiegel" teigimu, iki šiol Vokietijos užsienio reikalų ministerija kartkartėmis atidėdavo finansinę paramą Vokietijos nevyriausybinei organizacijai "United 4 Rescue", padedančiai laivams "Sea Watch", "Sos Humanity" ir "Sea Eye", būtent tam, kad nekiltų pavojaus santykiams su Roma.

Žaliosios Annalenos Baerbock vadovaujamo departamento atstovas spaudai pateisino šį žingsnį paaiškindamas, kad "gelbėti jūroje skęstančius ir nelaimės ištiktus žmones yra teisinė, humanitarinė ir moralinė pareiga" ir kad Berlynas siekia reformuoti bendrą Europos prieglobsčio sistemą, kad būtų sukurta tokia sistema, kuri būtų "tvari ir, svarbiausia, palanki migracijai".

AVvXsEiO0c88v5sWDhPp8M1hCGQJiz_sbcmIBd5os0LFR1tPOCLmjnQw-4_tb5n1ltvx4xu-JizmzuYggKvb-jN78a_AW6BssEPDc9uoW2Rf8nBwSA0N9AyZxAz_nXsqJa_07eKAWWz54DtPuqtPvNUDYD-os8RuKc0nKcwLNdkA7KNxZ05eI0rMyTXj5Bs1Dg0=w539-h358

Vakar Bundestage vyko arši opozicijos ir Vokietijos vyriausybės priešprieša. Savivaldybės pavedė savo atstovams paaiškinti socialdemokratams, kad kaimuose jau neįmanoma apgyvendinti migrantų, o visuotinis nelegalų priėmimas nebegali būti migracijos krizės sprendimas.

Vokietijos vyriausybės atstovė spaudai Zdf televizijos laidoje pareiškė, kad "Italija nesilaiko Dublino taisyklių" dėl readmisijos sistemos, pagal kurią pirmojo atvykimo šalys, kuriose buvo užregistruoti migrantai, privalo juos priimti atgal, "todėl sustabdėme derybas dėl prieglobsčio prašytojų priėmimo ir priimsime tik tuos, su kuriais derybos jau baigtos". Toliau, kalbėdamas apie Lampedūzą, ji kaltino  Europos valstybes, kurios "nerodo pakankamo solidarumo.", kaltino Vengriją ir Lenkiją, kad nėra susitarimo. Jos nuomone, Italija turi prisidėti prie to, kad į Vokietiją nepatektų daugiau migrantų (nes AfD kraštutinis dešinysis sparnas auga ir gąsdina Scholzą ir Co.), o Berlynas per trejus metus (2023-2026 m.) NVO iš viso sumokės 2 mln. eurų ministerijos paramos.

Skaitytojo komentaras:

zallons4822 rugsėjo - 16

Tai daug ką pasako apie Meloni tariamą autoritetą Europos lygiu, vargšė Italija.

Nuorodos:

https://www.ilgiornale.it/news/politica-internazionale/berlino-finanzia-ong-sconcerto-governo-gravissima-anomalia-2214628.html

https://www.ilgiornale.it/news/politica/schiaffi-berlino-allitalia-invasa-altri-soldi-ong-e-ricatti-2214774.html