V.Cepkalo - nacistas litvinistas, kuris dergia ant lietuvių Tautos, mūsų valstybės ir net ant litvinizmą toleruojančių valdančiųjų

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2023-10-08 17:34:00, skaitė 446, komentavo 3

V.Cepkalo - nacistas litvinistas, kuris dergia ant lietuvių Tautos, mūsų valstybės ir net ant litvinizmą toleruojančių valdančiųjų

Litvinizmas - nacistinė baltarusių ideologija, išvystyta A.Lukašenkos ir jam tarnaujančių istorikų iš lenkų šovinistų naratyvo, kuri neigia lietuvių Tautos egzistavimą, Lietuvos istoriją, mūsų Tautos simbolius, kėsinasi į Lietuvos sostinę Vilnių ir kitas tūkstančius metų lietuvių gyvenamas teritorijas.

https://www.youtube.com/watch?v=_K-s0r0MapY 

Nacistas Valerijus Cepkalo (Валерий Цепкало)

Video pradžioje V.Cepkalo pasakoja mums, koks rojus yra vakarai ir kaip blogai rytuose, ypač Baltarusijoje, kur anot šito nacisto litvinisto, dvesia fermose paršiukai. Kliūna ir Kinijai. 

Nuo 14:11min. Cepkalo ima dergti ant Lietuvos. Jis pasakoja, kad jei Baltarusijai 2020 m. būtų pavykę nuversti Lukašenką, Lietuva būtų tapusi Baltarusijos priedėliu. Šitas niekšas Lietuvos valdžią vadina Baltarusijos išsivaduojamojo judėjimo skaldytojais, kurie savinasi lėšas, einančias iš JAV, iš ES ir šiuos "resursus deda sau į kišenes" (17:40). Toliau video liejamos pamazgos ant Lietuvos valdžios. Gailisi, kad 1990 m. nebuvo atplėštos mūsų valstybės teritorijos. Mini Janušką, Ušacką, pasakoja apie sienos demarkaciją. Jis sako (22:40)

"Susidaro įspūdis, kad Lietuva palaiko baltarusių demokratinį judėjimą, bet iš tiesų tai ne taip. Egzistuoja tam tikras suokalbis tarp URM Lietuvos ir Baltarusijos, tai ir dėl Tichanovskajos likimo, kas ją maitins, kai ji išvyks iš Baltarusijos teritorijos. Gal tai buvo "dogovorniakas" tarp Lietuvos ir Baltarusijos specialiųjų tarnybų. Mes to nežinome, bet kai ES pritaikė sankcijas, po lėktuvo užgrobimo, prekyba tarp Lietuvos ir Baltarusijos išaugo. Tuomet Baltarusijos režimas nukreipė prekių srautus per Lietuvą, ėjo naftos produktai, kalio trąšos, skiedros, t.y. tie produktai, kurie atneša pinigus Baltarusijos režimui. 40 milijonų iš to uždirbdavo Lietuva ir dar daugiau iš minėtos JAV ir ES paramos. EK anonsavo Tichanovskai 140 milijonų ir ne mažiau JAV. Vargu ar viską gavo Večiorka, Dobrovolskis ir Tichanovska. Manau, kad daugiausiai pinigų nusėdo lietuvių kišenėse".

(...) Solidarumo maršas. (25:41) Vytis Jurkonis -vadovas Tichanovskajos štabo. Mes atvykome į Lietuvą. Mus ėmė sekti. Važiavome mašina lenkiškais numeriais. Esant keistoms aplinkybėms ši mašina Lietuvos policijos buvo nuolatos stabdoma. Veronika paskambino Tichanovskajai. Mes išsinuomavom butą. (...)"

Niekšelis Cepkalo toliau kaltina Lietuvos valdžią lėšų, skirtų baltarusių opozicijai, vogimu. 

(48:03) nacistas Cepkalo teigia, kad "iš Baltarusijos į Lietuvą persikėlė kelios IT technologijos įmonės ir suteikė postūmį atsilikusiai Lietuvai.

Toliau video dėstoma apie Tichanovskajos štabo organizavimą, kalbama apie bendradarbiaujančias organizacijas. Labiausia šitą niekšą Cepkalo jaudina pinigai ir jis sako, kad "lietuviai nenori tapti Baltarusijos provincija ir falsifikuoja Lietuvos istoriją".

(52:50) Cepkalo pasakoja apie skundą į Europos Teismą ir Europos Komisiją, kad būtų išaiškinti lėšų grobstytojai. "Mes turime išsiaiškinti visą apgavystę ir tai turi padaryti teismas"- sako Cepkalo ir kalba apie teismui, neva, pateiktus lėšų grobstymo faktus.

Apie baltarusių pasą (57min.). 

LDK. Demokratijos Švyturys. Valerijaus Cepkalo autorinis filmas.

https://www.youtube.com/watch?v=-wkBaSe_ZFU

Žilvinas Svitojus FB rašo:

Kai sako, jog jokie rimti politikai nepalaiko licvinizmo; tai marginalų užsiėmimas... Vos metų senumo vaizdo įrašas, kuriame buvęs Lukašenkos rinkimų kampanijos vadas, atvedęs jį į pergalę 1994-ais; vėliau daręs diplomatinę karjerą; 2020 bandė balotiruotis prezidento rinkimuose. Šiuo metu gyvena Europoje, nes yra už akių nuteistas 17 metų kalėjimo.

Jis puikiai žinomas tai pačiai Svetlanai Cichanovskai ir su ja bendradarbiauja. Pati prezidentė vis sako, jog licvinizmas yra provokacijos ir rimtai niekas į tokius žmones nežiūri. Ar ji tikrai taip neišmano, o gal visai kita priežastis?

AVvXsEg1iVicIaj896tSVMyXEGI5cpWQ1bRxyA44v_dDjlWBV073YoKdZ0VLhjPHGhOpxx7SVBoBJmdhxstAfAP7Lk1Nx68FcvJ8rTdi09Vj9ygnTuAbbaXpGJ02w5nhsguPh5kBBDJyUQ4gZiiGa0n7vHRXlaulie9mfiNsQunvRzXT8Fg3uOeI1mPy8YtZ5PYJ

Mano nuomone, visi nacistinio litvinizmo judėjimo šalininkai nedelsiant turi būti išprašyti iš Lietuvos. Turi būti uždraustos ir likviduotos jų sukarintos grupuotės, uždraustas nacistinio litvinizmo dėstymas Lietuvoje steigiamose baltarusių mokyklose, universitete.

Wikipedia apie Cepkalą

Valerijus Viljamovičius Cepkala g. 1965 m. vasario 22 d. Gardine, BSSR) - Baltarusijos politikas, diplomatas, vadybininkas ir verslininkas. 1965 m. vasario 22 d. Gardine, BSSR) - Baltarusijos politikas, diplomatas, vadybininkas ir verslininkas. Jis yra tarptautinės teisės mokslų daktaras.

Vienas iš Aleksandro Lukašenkos rinkimų štabo vadovų per 1994 m. prezidento rinkimus, po jo pergalės tapo Baltarusijos užsienio reikalų ministro pirmuoju pavaduotoju. Nuo 1997 m. vasario 24 d. iki 2002 m. balandžio 2 d. ėjo Baltarusijos Respublikos ambasadoriaus JAV ir Meksikai pareigas. 2005-2006 m. - prezidento įgaliotasis atstovas parlamentePereikite į skyrių "#Diplomatinė ir politinė karjera". Vienas iš Aukštųjų technologijų parko įkūrėjų, nuo 2005 m. spalio 7 d. iki 2017 m. kovo 2 d. buvo jo direktoriusPereiti į rubriką "#Aukštųjų technologijų parkas".

2020 m. gegužę paskelbė kandidatuojantis Baltarusijos Respublikos prezidento rinkimuose, liepą buvo atsisakyta jį registruotiį "#Dalyvavimas prezidento rinkimų kampanijoje", po to jis su šeima išvyko iš šalies vykstant baudžiamajam tyrimuiį "#Baudžiamasis persekiojimas". Emigracijoje jis pradėjo kurti politines struktūras, siekiančias kovoti prieš Lukašenkos režimą.

https://ru.wikipedia.org/wiki/Цепкало,_Валерий_Вильямович