TS-LKD stoja ginti darbdavių interesus priimant darbuotojams žalingą Darbo kodeksą

Autorius: Sarmatas.lt Šaltinis: http://www.sarmatas.lt/04/ts-l... 2016-04-14 13:39:02, skaitė 2950, komentavo 0

TS-LKD stoja ginti darbdavių interesus priimant darbuotojams žalingą Darbo kodeksą

Skelbiame TS-LKD frakcijos pareiškimą apie būsimą paramą libertariniam Darbo kodekso projektui ir žadamas pastangas sugriauti Seimo Socialinės apsaugos ir darbo komitete priimtas būtinas, darbuotojų interesus ginančias šio kodekso pataisas. Pabrėžtina, kad TS-LKD frakcijos narys Rimantas Dagys svarstymų Socialinės apsaugos ir darbo komitete metu nuosekliai laikėsi darbuotojų garantijas ginančios pozicijos, priešingos išdėstytai žemiau pateiktame partijos pranešime. 

Atkreipiame dėmesį, kad siūlomas darbo santykių modelis yra Danijoje veikiančio modelio (flexicurity) parodija: akcentuojamas vien darbo santykių lankstumas, tačiau kartu atsisakoma valstybei perduoti pareigą rūpintis lengvai atleidžiamų darbuotojų socialinėmis garantijomis. Išreikšdama paramą šiam darbo kodekso projektui TS-LKD eilinį kartą pademonstravo, kad svarbiausiais valstybės raidos klausimais tarp tariamų ideologinių oponentų – LSDP, liberalų sąjūdžio ir TS-LKD – nėra jokių principinių skirčių, priešingai, būdingas vieningas sutarimas prieš daugumos gyventojų interesus ir socialinio teisingumo siekį. 

***

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūnas Andrius Kubilius ir Seimo narys Dainius Kreivys frakcijos vardu pasirašė du Darbo kodekso pataisų paketus ir prisijungė prie bendro Seimo frakcijų siekio ištaisyti klaidas, padarytas Socialinių reikalų komitete naujojo Darbo kodekso svarstymo metu.

„Seimo TS-LKD frakcija ir partija iš esmės pritaria naujai pateiktam Darbo kodekso projektui, tačiau tas projekto variantas, kuris Seimui buvo pateiktas po svarstymo Socialinių reikalų komitete, sulaukė daugelio teisingų socialinių partnerių priekaištų. Komiteto pateiktame variante nebeliko svarbių nuostatų, kuriomis yra siekiama sukurti lankstesnius darbo santykius. Todėl pozityviai vertiname tai, kad po neformalių diskusijų Seime su socialiniais partneriais, valdančiųjų ir opozicijos frakcijų atstovai sutarė pateikti pataisas, kurios ištaisytų tokias komiteto padarytas klaidas.

Drauge su Irena Šiauliene, Kęstučiu Daukšiu bei Gintaru Steponavičiumi šiuos įstatymų pataisų rinkinius pasirašėme ir mes. Pasisakome už visas priemones, kurios padeda skatinti šalies ekonomiką, kurti naujas darbo vietas ir pritraukti investicijas, todėl kaip ir XV-osios Vyriausybės darbo metu, taip ir dabar pritariame lanksčiam Darbo kodeksui“, – teigia opozicijos lyderis Andrius Kubilius.

Su TS-LKD atstovų Dainiaus Kreivio ir Andriaus Kubiliaus kartu su kitų frakcijų vadovais užregistruotomis pataisomis Darbo kodekso projektui galite susipažinti čiačia ir čia.

Seimo TS-LKD frakcija nepritaria tik toms pataisų grupėms, kurios blogina darbo ir pareigų šeimai derinimo galimybes.

šaltinis: ProPatria